Hakkari’de 2023-2024 eğitim- öğretim yılının ikinci dönem çalışmaları, Vali ve Belediye Başkanı Ali Çelik başkanlığında; düzenlenen değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında istişare edildi.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, eğitim camiasına sunduğu destek, eğitime ve eğitimciye verdiği önemden ötürü Vali Çelik’e teşekkür etti.

Hakkari'nin sevilen siması Melhem tedavi altına alındı Hakkari'nin sevilen siması Melhem tedavi altına alındı

Toplantının amacının, Hakkari’deki eğitim çalışmalarını değerlendirmek ve eğitimi faaliyetlerini daha nitelikli hale getirmek olduğunu söyleyen Vali Çelik ise eğitimcilere ve yöneticilere önemli mesajlar verdi.

Toplumdaki saygı ve sevginin temelinin eğitime dayandığını kaydeden Vali Çelik, sevgi ikliminin büyütülmesi çağrısında bulundu.

‘Okullarımıza, kurumsal kimlik kazandıralım’ diyen Vali Çelik, eğitim konusunun, birçok konuyla iç içe olduğuna dikkat çekti ve eğitim olmadan istihdam, sağlık, afet ve çevre bilincinin olamayacağını kaydetti.

Toplumdaki saygı ve sevginin temelinin de eğitim ile atılabileceğini söyleyen Vali Çelik, eğitimin yalnızca öğretmenlere bırakılacak kadar basit bir konu olmadığını vurguladı.

‘Eğitimin tüm paydaşları verimli ve canlı olabilmeli’ diyen Vali Çelik, yürüttükleri her çalışmalarda eğitimin her zaman öncelikli ve özel bir yerinin olduğuna dikkat çekti.

Kentin tüm dinamiklerinin eğitimin bir parçası olduğunu ifade eden Vali Çelik, “İlin Valisinden ilde yaşayan herkese kadar, yerel yöneticisine kadar, sivil toplum örgütlerine kadar herkes eğitimdeki kalitenin yüksek olmasını istemeli ve o konuda gayret göstermelidir. Eğitimden istifade eden; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, devletin yerel ve merkezi temsilcileri, hepsi eğitimin birer paydaşı pozisyondadır. Eğitimde güzel bir başarı elde etmek için bu paydaşların gayretine, çalışmasına da ihtiyacımız vardır” dedi.

Dijital bağımlılığın büyük tahribatlara kapı araladığını bildiren Vali Çelik  “Etkili eğitim-öğretim uygulamaları, kendini güncelleyen ve geliştiren okul yöneticileriyle mümkündür. Okullar, toplumun farklı kesimlerinden gelen çocuk ve gençleri bütünleştiren disiplinler arası kurumlardır. Dijital bağımlılık çok tahribata yol açıyor. Bu zorlu süreçte yük, öğretmenlerimizin ve eğitim liderlerinin omuzlarındadır. Hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşandığı günümüzde, açık ve dinamik bir sistem olan okullarımızın, değişimlere ayak uydurabilmeleri; ancak etkili eğitim-öğretim uygulamalarıyla ve kendini güncelleyen ve geliştiren okul yöneticileriyle mümkündür. Bu konuda kendinizi daha da etkin kılacağınıza ve ilimizin eğitim durumunu, daha da yukarılara taşıyacağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘Öğretmenler Odası Ülkenin Geleceğine Etki Eder’ diyen Vali Çelik, tecrübeli öğretmenlerin deneyimlerini mesleğe yeni başlayan öğretmenlerle paylaşması gerektiğini vurguladı.

Programa; Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile okul müdürleri katıldı.

Muhabir: Zeki Dara