Şemdinli'de renkli yöresel kıyafetleri ile etkinliğe katılan yüzlerce kişi, yağmura rağmen kutlama yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) flamalarıyla süslenen alan, “Dem gelir, devran döner” döviz ve pankartlarıyla donatıldı.

İlçedeki Newroz kutlamalarına, DEM Parti Hakkari Milletvekilleri Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez ile Hakkari eski Milletvekili Sait Dede, DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunun ardından Newroz ateşinin yakıldığı programda konuşan, DEM Parti Şemdinli Belediyesi eşbaşkan adayı Nazdar Öpengin, Newroz’un tüm halklara barış getirmesi temennisinde bulundu.

Çukurca'da doğa yürüyüşü Çukurca'da doğa yürüyüşü

Ardından Konuşan DEM Parti Şemdinli Belediyesi eşbaşkanı adayı Naif Eroğuz da yaklaşık 2 aydır ev ev gezdiğini belirterek, “Bizler belediyeyi halkımız, kurumlarımız, kanaat önderlerimiz ve kadınlarla yöneteceğiz” diye konuştu.

Şemdinli'deki tüm sorunlara halkla birlikte çözüm olacaklarını vurguladı.

DEM Parti Hakkari milletvekili Onur Düşünmez, Ak Parti'nin meclisteki tutumu ile bölgedeki seçim çalışmaları arasındaki tutumunu eleştirdi.

Konuşmaların ardından, Hozan Serwan, Hozan Cevdet Şemzînî, Adem Şemzînî ve İzzet Şemzînî sahne alarak kutlamaya coşku kattı. Newroz programı halaylarla son buldu.

Muhabir: Nirgül Uysal