Çiçeklerin açtığı Akdamar Adası'nda tatil yoğunluğu Çiçeklerin açtığı Akdamar Adası'nda tatil yoğunluğu

Memorial Sağlık Grubunun katkıları ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonunun (UNFPA) desteğiyle 2012 yılında oluşturulan sergi fotoğraflarının çekimlerini Cemil Ağacıkoğlu gerçekleştirdi.

Yapım ve genel koordinatörlüğünü Zuhal Ceran'ın üstlendiği projede, stil çalışmalarında ise moda tasarımcısı Murat Aytulum'un imzası bulunuyor.

Sergide, 32 ünlü ismin portresi yer alıyor

Türkiye'nin 32 ünlü kadınının özgürlük, cesaret ve gücü simgeleyen kanatlarla verdikleri pozlardan oluşan serginin açılışına, Darüşşafaka Erkek Basketbol Takımı, Merve Boluğur, Selen Soyder ve Banu Sağnak'ın aralarında bulunduğu sanat ve spor dünyasından birçok isim katıldı.

Memorial Sağlık Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Bora Uludüz, yaptığı açıklamada, sergiyi, kadına verdikleri önemi ve değeri bir kez daha vurgulamak için düzenlediklerini söyledi.

İyi Niyet Derneği ile şiddete maruz kalan kadınlara yönelik 3 yıldır psikolojik destek verdiklerini ve hastanenin alışagelmiş soğuk ortamını yumuşatmak için sanatı bir araç olarak kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Uludüz, "Sanatın iyileştirici bir gücü olduğunu düşünüyoruz. Hem hastalarımız hem de genel olarak insanlık için iyileştirici bir etkisinin olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"Birleşmiş Milletlerin desteğini alan bir proje olması ayrıca önemli"

Serginin Türkiye'nin güçlü ve başarılı kadınlarını bir araya getirdiğine işaret eden oyuncu Selen Soyder de "Cemil Ağacıkoğlu, çok başarılı fotoğraflar çekmiş. Çok da güzel olmuş, fotoğraflar da çok güzeldi. Birleşmiş Milletlerin desteğini alan bir proje olması da ayrıca önemli." değerlendirmesini yaptı.

Projenin yapımcısı Zuhal Ceran'a teşekkür eden ressam Banu Sağnak ise yakın zamanda yeni bir sivil toplum projesi gerçekleştireceklerine değinerek, "Sanatın iyileştirici gücünü sağlık sektörüyle birleştireceğiz. Yine bir sergimiz olacak. İçinde yine iyilik barındıracak. Çocuklarımız ve organ bağışını da meydana çıkaracak bir sergimiz olacak." açıklamasını yaptı.

Sergi, 10 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA