Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneğince (CİSAD), Ava Ore ve Çukurca ilçesine  gezi düzenledi.

30 kişiden oluşan iki ayrı doğasever grubu gezi kapsamında önce ters lalelerin açtığı Üzümcü köyü ve Ava Ore  bölgesini  ziyaret etti.

Ardından diğer ekip Çukurca ilçesinde bulunan doğal güzellikleri barındırdığı bölgeyi gezdi.

Burada doğa yürüyüşü yapan ziyaretçiler, ters laleleri, şelaleyi ve bölgenin seyrine doyum olmayan manzaralarını fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla görüntüledi.

Doğaseverlere rehberlik yapan Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Üyesi Mazlum Tekçe  kente hem yerli hem de yabancı turist getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlandığını belirten Tekçe, şunları kaydetti:

"Hakkari'ye gelen turist kafilesi doğal güzelliklerin bulunduğu yerleri gezdi. Etkinliğe katılan 15  doğasevere ben rehberlik ettim. Hakkari'nin tarihi, doğal ve turistlik alanlarını tanıtma şansımız oldu. Gelen doğaseverler kentin güzelliklerine hayran kaldı. Özelikle kentin endemik bitkisi olan ters lale insanların ilgisini çekti.Etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecek. Hakkari'yi tanıtmaya devam edeceğiz.Geziye katılan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. '' 

MGM'den Hakkari için tehlike uyarısı MGM'den Hakkari için tehlike uyarısı

Muhabir: Nirgül Uysal