Kabine’nin açıklanmasına saatler kala MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili dikkat çekici bir iddiada bulunuldu.

Bahçeli teklifi geri çevirdi

Halk TV’de Seyhan Avşar’ın kulis haberine göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için Bahçeli’ye teklif götürdü ancak Bahçeli bu teklifi geri çevirdi.

Bahçeli’nin Erdoğan’a ‘Kabineyi istediğiniz gibi kurabilirsiniz’ dediği ve Soylu’nun görevine devam etmesi konusunda ise herhangi bir ısrarının olmadığı öne sürüldü.

Bahçeli’nin kabul etmediği Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine Fuat Oktay’ın devam edeceği, Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü için ise Çağatay Kılıç’ın adının geçtiği kulislerde konuşulanlar arasında.

Numan Kurtulmuş

Kulislerde ismi en çok geçenlerden biri ise Numan Kurtulmuş’tu. Kurtulmuş’un Meclis Başkanı olacağı konuşuluyordu. Kabine’nin açıklanmasına saatler kala bu isim netleşmiş gibi duruyor.

Süleyman Soylu

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kabinede yer alıp almayacağı, kulislerde en çok konuşulan konuların başında.

Soylu’nun Kabine’de yer alması beklenmiyor. Soylu için Meclis İdare Amirliği görevi düşünüldüğü iddia ediliyor. İçişleri Bakanlığı görevi için ise İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın bu göreve getirilmesi bekleniyor. Yerlikaya ile Soylu’nun ilişkilerinin pek iyi olmadığı siyasi arena da biliniyor.

Editör: Haber Merkezi