Baba tarafı Erbil anne tarafı Şemdinlili olan 2’si kız 4 kardeş, kuaför ve berberlik mesleklerini Kuzey Irak'ın Erbil kentinden Şemdinli'ye taşıdı.

Aslen Irak Erbilli olan kardeşler, Şemdinli’de bay ve bayanlara hem kuaförlük hem de berberlik alanında hizmet veriyorlar. Kardeşlerden Henna ve Nimet Öztürk bayan kuaförlüğü yaparken, erkek kardeşler Ercan ve Ferhat Öztürk de berberlik yapıyorlar. 

Makyaj uzmanı Henna Öztürk, çocukluğundan beri makyaj malzemelerine hayran olduğunu, her anne babanın istediği gibi onlarda benim ya doktor ya öğretmen olmamı istese de, bir yandan okuyup bir yandan da içinden gelen mesleği seçtiğini söyledi.

Öztürk, “İstanbul Şişli Üniversitesi sosyal bilimler fakültesi bitirdim. Daha sonra iki yıl Irak ve 6 ayda İran’da makyaj eğitimi aldım.  Şuanda çok iyi makyaj uzmanıyım. Okulumu bitirdikten sonra işimi daha rahat yapmaya başladım. Herkes kesinlikle hangi işi seviyorsa onu yapmalı diye düşünüyorum.  Ben işimi çok severek yapıyorum. Ablam 10 yıldır burada kuaför olarak çalışıyor.  Ben de okulu bitirdikten sonra onunla çalışmaya başladım. İkimizde işimizi çok severek yapıyoruz” dedi

İyi bir makyajın püf noktaları

Makyaj yaparken yüzümüzü çok makyaja boğmadan, dünyada trend olan doğal makyaj yöntemiyle yüzümüzün iyi yönlerini ön plana çıkartarak en doğru makyaja ulaşılabileceğini dile getiren Öztürk, “ Makyaj malzemesi alırken ten rengimize ve cilt yapımıza uygun ürünler seçmeliyiz. Özellikle fondöten seçimlerimizi cilt tonumuza uygun olmasına dikkat etmeliyiz. Makyaj yaparken sade ve doğal görünümüne özen göstermeliyiz. Çünkü bazı bayanlar makyaj konusunda çok hata yapabiliyorlar. İşte yanlış çekilen eyeliner, göz ve saç rengine uyumlu olmayan far renkleri,  göz kalemleri abartı sürülen allıklar, gece makyajı olarak kullanılacak bir makyajın günlük olarak kullanılması ve buna benzer daha bir sürü hata sayabilirim. Bu yüzden bayanlar makyaj malzemesi alırken kendi ten rengine cilt yapısına ve renk uyumuna dikkat etmeleri gerekir” şeklinde konuştu.

Makyaj seçimimiz kadar saç rengimize ve saç kesim şeklimize de özen göstermeliyiz

10 yıldır Şemdinli’de saç uzmanı olarak çalışan Nimet Öztürk, “Şemdinli’de 10 yıldır saç tasarımı uzmanı olarak çalışıyorum.  Kardeşimle birlikte burayı işletiyoruz. İkisi burada bir tanede Erbil’de olmak üzere üç şubemiz var. İşimizi çok severek yapıyoruz. Ben saç kesimi ve saç boyama yapıyorum. Kız kardeşimde makyaj yapıyor. İşlerimiz çok iyi gidiyor çünkü müşterilerimiz bizden ve yaptığımız işten çok memnunlar. Makyaj seçimi kadar saç kesimi ve saç rengi seçimi de çok önemli yüz şeklimize en uygun saç kesimi tercih etmeliyiz. Ayrıca saç rengi seçerken de ten rengimize uyumlu bize yakışan renkler tercih etmeliyiz” dedi.

Hakkari'de Geleceğin yüzücü sporcuları yetişiyor Hakkari'de Geleceğin yüzücü sporcuları yetişiyor

Kaynak: NİRGÜL UYSAL