14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek için düm yeniden sandık başına gitti.

Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yüzde 52,16 oranında oy alarak üçüncü kez cumhurbaşkanı seçildi. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84 oranında oy aldı.

Aday olmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışında, kabinede yer alan bütün bakanlar 14 Mayıs'ta milletvekili seçildi. Seçimden sonra dikkatler yeni açıklanacak kabineye çevrildi.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından konuyla ilgili kulis bilgileri paylaştı. Işık, "Yeni Bakanlar Kurulu cuma günü açıklanacak. Çok büyük sürprizler var. Eski kabineden sadece 2 kişi devam edebilir ama o da net değil. Tamamen yeni bir Bakanlar Kurulu ihtimali çok kuvvetli” dedi.

Bazı kulis bilgilerine göre ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni kabinede de görev alacak.

Editör: Haber Merkezi