HAKKARİ-Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD), doğa etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Dernek üyesi 17 kişilik ekip, Hakkari merkeze bağlı Erdanış (Çavuşlu) köyü sınırlarında bulunan Mencel Gölü'ne doğa yürüyüşü düzenledi.

22-80

Sabah saatlerinde Mencel Gölü kıyısında kahvaltı yapan grup, ardından Mencel Gölü'nden Sor Gölü'ne doğru yaklaşık iki saat süren yürüyüş gerçekleştirdi.

3-1732

Hakkari'de besicilerin patoz mesaisi başladı
Hakkari'de besicilerin patoz mesaisi başladı
İçeriği Görüntüle

Yürüyüş sırasında bölgede hayvancılıkla uğraşan berivanlarla karşılaşan doğaseverler, bir süre sohbet ederek birlikte yürüdü ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

4-1164

Sor Gölü'nde kısa bir mola veren ekip, göl çevresinde vakit geçirdikten sonra yeniden Mencel Gölü'ne döndü. Günün sonunda ise katılımcılar gölde kano yaparak etkinliği keyifli anlarla tamamladı.

5-699

CİSAD üyesi Gıyasettin Tatlı, düzenlenen etkinliğin hem doğayla iç içe vakit geçirmek hem de bölgenin doğal güzelliklerini tanıtmak açısından önemli olduğunu belirterek, benzer etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

22-81

Muhabir: Serdar SEVİ