31 Mart seçimlerine 9 gün kala Hakkâri'deki seçim hareketliliği hız kazandı. Partilerin seçim maratonu devam ederken muhtarlar da boş durmuyor.

Kentin tek kadın muhtar adayı olan 41 yaşındaki Medine Atlı’nın hem ulusal hem de yerel haberlere konu olması üzerine Almanya’nın ZDF Kanalı Atlı için Hakkari’ye geldi.

Geleneksel kampanya stratejisinin yanı sıra, seçim atmosferini daha renkli hale getirmek için sosyal medyayı da aktif olarak kullanan Atlı, seçmenden destek isteyip Alman Kanalı ZDF’ye önemli mesajlar da verdi.

5 bin seçmeni olan Bulak Mahallesi'nden muhtar adayı olan Atlı, seçim çalışmaları kapsamında gündüz saatlerinde çarşı merkezinde işyerlerini ziyaret ederken, akşam saatlerinde ise ev ev dolaşıp seçmenlerden destek istiyor.

Esnafa broşür dağıtan Medine Atlı’nın bir gününü izleyen ZDF Kanalı hem vatandaşın görüşünü aldı hem de Atlı ile röportaj yaptı.

Muhtar adayı Medine Atlı, Hakkari şartlarında bir kadınının muhtar adayı olmasının zorluklarına değindi.

Başkan Piruzbeyoğlu istifa etti Başkan Piruzbeyoğlu istifa etti

En büyük destekçilerinin eşi ve yakın çevresi olduğuna dikkat çeken Atlı Hakkari'deki kadınların sesi olmak için aday olduğunu anlattı.

Kentin en kalabalık mahallesinin ilk ve tek kadın muhtar adayı olan Atlı, 5 erkek adaya karşı yarışacağını ve seçimi kazanacağıma inandığını belirtti.

Kadınların yanı sıra erkek seçmenlerin de kendisine destek verdiğini söyleyen Atlı, “Bir erkek gibi hareket edemezsin. Kadınların sorumlulukları daha fazla. Dışarı çıkıp geri geldiğinde ev işlerine kaldığın yerde devam edeceksin. Tabi erkekler gibi olamayız. Ama onlara ayak uydurmak gerekir. Muhtar olarak seçildiğimde erkek muhtarların ayak uydurması zor olabilir. Alışmaları zaman alabilir. İlk defa bir işe atıldım. Ama elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zeki Dara (ÖZEL)