Hakkari'nin özgün seslerinden sanatçı Murad Demir, müzikseverlerle buluşmak üzere 25 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00'de Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahne alacak.
Hakkari doğumlu olan Murad Demir, memleketinin geleneksel müziğini derleyerek kendi yorumuyla icra eden dikkat çekici bir sanatçı. Müzik hayatına üniversite eğitimi için gittiği Urfa'da başlayan Demir, profesyonel kariyerine ise İstanbul'da devam etti. Müziğinde hem köklerine bağlı kalan hem de modern dokunuşlara yer veren sanatçı, halk müziğini kendine özgü tarzıyla yeniden yorumlamasıyla biliniyor.
Sanatçının ilk teklisi, sözleri ve müziği anonim olan "Hoy Nerme" adlı eser oldu. Bu çalışmanın ardından sözlerini babasının yazdığı, müziği anonim olan "Rez" adlı çalışmasını müzikseverlerle buluşturdu.
Demir, kariyeri boyunca sırasıyla "Dîlber", "Çip Çip Rondika", "Çavreşê", "Şemzîna", "Şîlanê", "Narînê", "Şekir Axa" ve "Dola Zêbarê" gibi pek çok teklisini dinleyicilerin beğenisine sundu.
Murad Demir'in müziği, Hakkari'nin zengin dengbêj kültüründen derin izler taşıyor. Eski halk ezgilerini modern enstrümanlarla harmanlayan sanatçı, bu kültürel mirası bugünün sahnesine taşıyarak yeni kuşaklara ulaştırıyor. Demir’in çalışmalarında coğrafyasının sesleri kadar, kişisel ve özgün yorumunun da güçlü bir yeri bulunuyor.
Sanatçı, 25 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00’de Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Sahnesi’nde gerçekleşecek konserinde, Kürtçe ezgilerin yanı sıra söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri de seslendirecek.
Etkinliğin, özellikle Kürtçe müziğe ilgi duyan Diyarbakırlılar için önemli bir kültürel buluşma olması bekleniyor