HAKKARİ-Hakkari nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Avşin Demir, yıllardır mücadele ettiği kalp yetmezliği nedeniyle Ankara’da tedavi görüyor. Kalbinin görevini üstlenen mekanik destek cihazına bağlı yaşamını sürdüren genç kız, acil kalp nakli bekliyor. Kızının hayata tutunabilmesi için yıllardır mücadele eden anne ise yetkililere ve kamuoyuna çağrıda bulundu.

Hakkarili anne, 8 yıldır Ankara’da kızının tedavisi için bulunduğunu belirterek, yaşadıkları zorlu süreci şu sözlerle anlattı:

“8 yıldır Ankara’dayım. Kızım tedavi görüyor. Cihaza bağlı yaşıyor. Bu cihaz kalbinin görevini görüyor ancak vücudunda enfeksiyon yapıyor. Kızım her geçen gün daha çok eriyor. Hakkari, Yüksekova, Van ve bütün Türkiye’den rica ediyorum; kızıma bir çözüm bulunsun.”

Yıllardır aynı hastalıkla mücadele ettiklerini ifade eden anne, bu süreçte iki evladını kaybettiğini belirterek, şimdi de kızı Avşin’i kaybetmek istemediğini söyledi.

Hakkari Valiliği kariyer fuarında yerini aldı
Hakkari Valiliği kariyer fuarında yerini aldı
İçeriği Görüntüle

“Bu hastalıktan iki evladımı kaybettim. Kızımı 27 yaşında, oğlumu 23 yaşında toprağa verdim. Şimdi Avşin’i de kaybetmek istemiyorum. Hayatta olan dört çocuğum da bu hastalıktan tedavi görüyor. Avşin 8 yıldır Ankara’da tedavi görüyor, diğer çocuklarım da farklı yerlerde tedavi altında.”

Anne, yetkililere seslenerek kızının acil kalp nakline ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

“Buradan yetkililere sesleniyorum; hükümete, meclise sesleniyorum. Kızım için uygun bir kalp bulunsun. 8 yıldır hastane köşelerinde mücadele veriyorum. Bana yardımcı olsunlar. Kızım Avşin için bir nakil bulunsun.”

Avşin Demir’in yaşam mücadelesi, organ bağışının önemini bir kez daha gündeme getirirken, aile ise genç kızın hayata tutunabilmesi için uygun kalp naklinin bir an önce gerçekleşmesini bekliyor.

Muhabir: Serdar SEVİ