Hakkari Valiliği 2024 yılında yapılacak olan açık hava toplantısı ve gösteri yürüyüşleri ile afiş, pankart ve ilan asılacak yerleri yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Kent merkezinde yapılacak açık hava toplantıları ile ilgili olarak toplanma yeri, miting alanı, yürüyüş güzergahı ve gösteri yürüyüşlerinin yeri ve güzergahı ile kullanılacak afiş ve pankartların asılabileceği yerlerin ocak ayı itibarıyla yeniden gözden geçirildi.

Valillkten yapılan açıklamaya göre toplanma yeri, miting alanı, yürüyüş güzerhagı şu şekilde belirlendi

TOPLANTI (MİTİNG) ALANI

1.İlimiz Sümbül Mahallesi Hakkâri-Van Bulvarında bulunan Hakkâri Otogarıdır.

2.İlimiz Bulak Mahallesi Ulu Camii yanı Ulu Camii Caddesi ile 1004. Sokak kesişimin de bulunan boş alandır.

YÜRÜYÜŞ GÜZERGÂHI

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre; Hakkâri Merkezinde düzenlenecek olan GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHLARI;

Tekser Konutları 113. Sokak ile 115. Sokak kesişimin de bulunan meydandan Hakkâri Van Bulvarının bir şeridi kullanılarak Otogar miting alanı istikametine kadar olan güzergâh yürüyüş güzergahıdır.

Hakkâri Öğretmenevi önünde bulunan kavşaktan Gençlik Caddesi istikametinden Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı istikameti takip edilerek Recep Tayyip Erdoğan bulvarı ile Fidan Hanım Caddesi kesişiminde bulunan kavşağa kadar olan güzergâh yürüyüş güzergahıdır.

Hakkâri Öğretmenevi önünde bulunan kavşaktan 1004. Sokak istikameti takip edilerek Ulu Camii yanında bulunan miting alanına kadar olan güzergâh yürüyüş güzergahıdır.

YÜRÜYÜŞE GEÇMEK ÜZERE TOPLANILACAK YER İLE DAĞILMA YERLERİ

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre yapılacak Gösteri Yürüyüşlerindeki toplanma ve dağılma yerleri;

Tekser Konutları 113. Sokak ile 115. Sokak kesişimin de bulunan meydandan Otogar miting alanına kadar olan yürüyüş güzergahının dağılma yerleri; Otogar alt yolu 718. Sokak istikameti, Tekser Konutları 115. Ve 113. Sokakları ve Hakkâri Van Bulvarı çarşı istikameti ara ve tali sokakları dağılma yerleridir

Hakkâri Öğretmenevi önünde bulunan kavşaktan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile Fidan Hanım Caddesi kesişimin de bulunan kavşağa kadar olan yürüyüş güzergahının dağılma yerleri; Fidan Hanım Caddesi istikameti, Şerif Ağa Caddesi istikameti, Pagan Caddesi, Gençlik Caddesi İstikameti ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı çarşı istikameti ara ve tali sokakları dağılma yerleridir.

Hakkâri Öğretmenevi önünde bulunan kavşaktan Ulu Camii yanında bulunan miting alanına kadar olan yürüyüş güzergahının dağılma yerleri; Ulu Camii Caddesi istikameti, Altay Caddesi istikameti, 1004. Sokak istikameti ve Cumhuriyet Caddesi çarşı istikameti ara ve tali sokakları dağılma yerleridir.

AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre düzenlenecek toplantılarda; Şehir Merkezinde, Belediye Başkanlığının uygun göreceği yerler ile ilan panoları afiş ve pankart asılacak yerlerdir. Toplantının yapılacağı yer ve yürüyüş güzergâhları üzerinde uygun yerlere afiş ve pankart asılabilir.

Tespit olunan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı ve Miting Alanı kroki olarak ekte belirtilmiştir.

Konu ile ilgili olarak genel hususlar aşağıda numaralandırılmıştır.

1- Bu planlar Valilik Makamınca uygun görülmesine müteakip, yerel gazeteler ile valilik internet sitesinden ilan edildikten (15) gün sonra yürürlüğe girecektir. 

2- Bu planın yürürlüğe girmesi ile birlikte, Valilik Makamının 19.01.2023 tarihli, 2023 yılına ait Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergâh Planı yürürlükten kaldırılacaktır.

Kaynak: Zeki DARA