Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Hakkari’de de 11 ayın sultanı Ramazan ayı heyecanı yaşanıyor. Ramazan hareketliliğinin devam ettiği Hakkari'de vatandaşlar fiyatlardan şikayet ediyor.

Cumhuriyet ve Bulvar Caddelerinde kurulan tezgâhlara akın eden vatandaşlar yoğunluk oluştururken yapılan alışverişler ise seyyar satıcıların yüzünü güldürdü.

Kentte Ramazan ayının ilk günlerinde market, fırın ve kasaplarda alışveriş telaşı başlarken caddelerde ise insan yoğunluğu dikkat çekti.

Fiyat pahalılığı nedeniyle zor durumda kaldıklarını kaydeden vatandaşlar, her şeye rağmen sahur ve iftar için hazırlık yaptıklarını söylediler.

Ramazan ayının bu sene kışa geldiğini dile getiren vatandaşların gündeminde pahalılık ve fakir fukaranın durumu var.

Hakkarili Azad öğretmenin adı kütüphanede yaşatılacak Hakkarili Azad öğretmenin adı kütüphanede yaşatılacak

Zenginlere seslenen vatandaşlar herkesin kendi komşuna destek çıkmasını istedi.

Ramazan ayının hayırlı olmasını dileyen Hacı Çiftçi isimli vatandaş pahalılıktan yana şikayetlerini dile getirdi.

Et alacak gücünün olmadığını söyleyen Çiftçi, “Allah bizim için hayır yazsın. Her şey çok pahalı Biz et alamıyoruz.  Her şey çok pahalı. Etin kilosu 400 – 500 liraya kadar çıktı. Biz de tavuk etine kaldık.   Zaten diğer eşyaları almak mümkün değildir. Yine ce ramazanın kış ayına denk gelmesi nedeniyle şanslıyız.

Ramazan ayının güzelliklerini yaşadıklarını dile getiren Abdullah Akbay ise “Ramazan ayı güzel ve temiz bir aydır. İnsan sağlıklı olabiliyor bu ayda İnşallah cehennem kapıları kapanıp cennet kapıları açılacaktır. Herkes için hayırlı olsun. “ diye konuştu.

Bir başka vatandaş Mehdi Pala ise “Ramazan güzel geçiyor. Mübarek bir gündür. Hava serin günler ve kısa. Oruç tutmak isteyen tutar. Pazar çok pahalı zengin için değil tabi zengin her şeyi alabilir. Fakir için her zaman pahalılık var. Çoğunluk fakir ve gözü zenginin elindedir. Zengin bir şey verirse iyi veremediyse artık şansına” şeklinde konuştu.

Ramazan Özdemir ise Ramazan ayının birlik ve bereket olduğunu ifade etti ve Ramazan ayının hayırlı olmasını diledi.

Esnaf da vatandaş gibi fiyatların pahalı olmasından şikayetçi.

Bülent Turgut isimli esnaf fiyatların her geçen gün daha pahalı olduğunu belirterek, özelikle hurma ve tahin fiyatlarının çok yüksek olduğunu bunun da alım gücünü ciddi anlamda düşürdüğünü söyledi.

Normal günlere göre yoğunluk yaşadıklarını aktaran pazar esnafları Ramazan ayı dolayısıyla haraketlilik yaşandığını ifade ederek, durumdan memnun olduklarını söylediler.

Muhabir: Zeki Dara