Hakkari Üniversitesi, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası, (HATSO) TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Üniversite’nin Girişimcilik Topluluğu işbirliği ile hayata geçirlimesi planlanan “Genç Fikirler Yarışıyor” projesinin ön toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörlük binası yapılan toplantıda kentte hayata geçilirilmesi muhtemel en iyi iş firkirlerinin belirlenmesi hedefleniyor. 

Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan moderatörlüğünde yapılan ön toplantıya; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdem Oktay ve İş İnsanı Hacı Özdemir katıldı. 

"Genç Fikirler Yarışıyor" başlıklı yarışması ile ilgili detayların masaya yatırıldığı toplantıda en iyi iş fikrine sahip 18 -30 yaş gurubundaki gençlerin projeleri kabul edilecek. 

Enerji sektöründe faaliyet gösteren İş İnsanı Hacı Özdemir'in sponsorluğunda dereceye girecek projelerin ödüllendirilmesi planlanıyor. 

Hakkarili Azad öğretmenin adı kütüphanede yaşatılacak Hakkarili Azad öğretmenin adı kütüphanede yaşatılacak

Hakkari Üniversitesinin resmi internet sayfasında yer alan bilgiye göre yarışmanın başvuru tarihinin kısa bir süre içerisinde açıklanacağı kaydedildi. 

Muhabir: Zeki Dara