HAKKARİ – Hakkari Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bulvar Caddesi Atatürk Anıtı yanındaki kaldırımda ayakkabı boyacılığı yapan Kerimullah Turan’ın boya sandığını kaldırmak isteyince bölgede kısa süreli bir gerginlik yaşandı.
İddiaya göre zabıta ekipleri, kaldırım işgaline müdahale kapsamında Turan’dan çalışma alanını boşaltmasını istedi. Bu duruma tepki gösteren Turan, uzun süredir aynı noktada çalıştığını ve geçimini buradan sağladığını dile getirdi ve görevli zabıta memurları ile tartıştı.

Ayakkabı boya kutusunu sokağa fırlatan boyacı Turan, kent merkezinde çok sayıda ayakkabı boyacısı olduğunu ancak zabıta ekiplerinin sadece kendisini bulunduğu yerden kaldırdığını ileri sürdü.
5 çocuk babası olduğunu belirten Turan 10 yıldır aynı bölgede çalıştığını ve ekmeğini bu şekilde kazandığı söyledi.

Sık sık zabıta ekipleri ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Kerimullah Turan, "Zabıta sürekli gelip sandığımı kaldırmaya çalışıyor. Bugün de geldiler yine aynı sıkıntıyı yaşadık. 5 çocuğum var o zaman Vali bey gelsin benim çocuklarıma baksın. Çocuklarımın okul masraflarını karşılasınlar. Ben de bu işi yapmak istemiyorum 5 öğrencim var. O zaman bize bir yer ayarlasınlar. Kaç boyacı var. 5 boyacı mı var bir yer belirlesinler ilk önce ben giderim. Hakkari'nin çevresine baksınlar ne var ne yok ondan sonra gelin boyacıları kaldırsınlar. Ben 10 yıldır ekmeğimi helalinden kazanıyorum. Hırsızlık mı yapalım. o zaman gelsinler benim çocuklarıma baksınlar ben bu işi yapmayayım." şeklinde tepki gösterdi.
Zabıta müdürlüğü ekipleri ise şehir merkezindeki kaldırım işgalinin sona ermesi için uzun zamandır başlatılan çalışmanın devam ettiğini belirttiler.





