HAKKARİ - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Hakkari İl Jandarma Komutanlığı personeli, özel gereksinimli öğrencilerle bir araya gelerek onlara moral dolu bir gün yaşattı.

Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, öğrencilerle tek tek ilgilenen jandarma personeli, sohbet ederek birlikte vakit geçirdi. Öğrencilerin yüzlerindeki tebessüm, etkinliğin en anlamlı yansımalarından biri oldu.

Hakkari Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde, güvenlik güçlerinin öğrencilerle kurduğu yakın bağ, dayanışma ve özenli yaklaşım net bir şekilde görüldü. Bu anlamlı ziyaret, hem öğrencilerin motivasyonuna katkı sağladı hem de kamuoyunda önemli bir farkındalık oluşturdu.

Etkinliğin hedefi; engelli bireylerin sosyal yaşamda görünür kılınması, erişilebilirliğin ve eşit hakların önemine dikkat çekilmesi ve toplumun her kesiminde “engelleri birlikte aşma” bilincinin güçlendirilmesiydi.

Çukurcalı İnşaat işçilerinin Aralık ayı mesaisi
Çukurcalı İnşaat işçilerinin Aralık ayı mesaisi
İçeriği Görüntüle

Hakkari’deki bu buluşma, her bir bireyin değerli olduğunu vurgulayan örnek bir dayanışma mesajı olarak hafızalara kazındı.

Muhabir: Zeki DARA