Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren (11 Mart 2026 saat 00.01) benzinin litre fiyatına zam yapılması bekleniyor.

Japonya’daki Kürt düğünü Hakkari’yi aratmadı
Japonya’daki Kürt düğünü Hakkari’yi aratmadı
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgilere göre benzinde toplamda 3 lira 20 kuruşluk bir maliyet artışı oluştu. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın uyguladığı Eşel Mobil sistemi nedeniyle zammın büyük bölümü pompaya yansımayacak. Sistem kapsamında artışın yaklaşık yüzde 75’lik kısmı ÖTV’den karşılanacak.

Bu nedenle benzine yapılacak zammın pompa fiyatlarına yaklaşık 80 kuruş olarak yansıması bekleniyor.

Zamla birlikte Hakkari’de benzinin litre fiyatının da yaklaşık 80 kuruş artacağı tahmin ediliyor. Yeni fiyatların gece yarısından sonra kentteki akaryakıt istasyonlarında güncellenmesi bekleniyor.

Uzmanlar, küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurundaki hareketliliğin önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarında yeni değişikliklere yol açabileceğini belirtiyor.

Muhabir: Tahir DAYAN