İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen başkanlığında gerçeleştirilen toplantıya, şube müdürleri ve kent merkezinde faaliyet gösteren arıcılar katıldı.

Kurumun toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan ​İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen, arıcılığın fazla sermaye gerektirmeyen, kısa zamanda gelir getirici, toprağa bağımlı kalmadan yapılan tek tarımsal faaliyet olduğunu belirtti.

'Bu durum arıcılığın önemini bir kat daha artırmaktadır' diyen Müdür Şen, arıcılığın bölge ekonomisindeki önemine değindi.

Hakkari ve ilçelerinin arıcılık açısından uygun iklim şartlarına sahip olduğunun vurgulandığı toplantıda yerel arıcıların sorunları ve çözüm önerileri üzerinde duruldu,

Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi konularının masaya yatırıldığı toplantının bir diğer gündem maddesi ise Hakkari balının markalaşma ve pazarlama sorunuydu.

Hakkari’de 19 Mayıs coşku ile kutlandı Hakkari’de 19 Mayıs coşku ile kutlandı

Arıcılığının temel sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda, ayrıca Hakkari'de arıcılığın geliştirilmesi için uygulanılması gereken projeler ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Arıcılar ise kentteki arıcıların ortak hareket etme ve kooperatifleşmenin bir gereklilik olduğuna dikkat çekerek, kente kotrölsüz giren balların denetilmesi gerektiğine işaret ettiler. 

Arıcılar ayrıca; Valilik, Üniversite ile Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün Hakkari arıcılığına daha çok destek vermesi yönünde çağrıda bulundular.

Tespit edilen sorunların çözümü için en kısa zamanda tekrar bir araya gelinme kararı alındı.

Kaynak: Zeki DARA