Kızılay heyeti Rektör Gençcelep'i ziyaret etti
Kızılay heyeti Rektör Gençcelep'i ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

HAKKARİ - Hakkari’de hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte belediye ekipleri, kış hazırlıklarını yoğunlaştırarak kent genelinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle gece saatlerinde etkisini artıran soğuk hava nedeniyle oluşan buzlanmalara karşı birçok bölgede tuzlama çalışmaları yapılırken, ulaşımın aksamaması için bazı güzergâhlarda stabilize yol çalışmaları da eş zamanlı yürütülüyor.

Belediye ekiplerinin, kent merkezi ve bağlı bölgelerde 15 farklı mahallede gece gündüz demeden çalıştığı bildirildi. Kar yağışı, don ve buzlanmanın günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için ana arterler başta olmak üzere ara sokaklarda da temizlik ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yetkililer, kış koşullarının etkisini sürdürdüğü dönem boyunca çalışmaların durmaksızın devam edeceğini belirterek, vatandaşların da buzlanma riskine karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Muhabir: Zeki DARA