Ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla Kent Park'ta bir araya gelen kadınların adına açıklamayı okuyan Kadın Kolları Başkanı Münevver Ertuş, pazar günü Anneler Günü olduğunu anımsatarak, bu nedenle her yerde tatlı bir telaş yaşandığını belirtti.

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazzeli annelerin yaşadığı zorluklara işaret eden Ertuş, "Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor. Bir kadın, bir anne olarak çok net ifade ediyorum; her can tek, her can biricik ve bir cana kıyan tüm insanlığa kıymış gibidir." dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 34 bini aşkın insanın hayatını kaybettiğini aktaran Ertuş, şunları kaydetti:

"Birleşmiş milletler kadın biriminin raporuna göre Gazze'de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hala ölüyor ve bunların 37'si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100. Filistin'de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hanımefendi’nin çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivilleri korumak için yaptığı pek çok girişim tüm dünyaya örnek oluyor. Biz anneler olarak yine de İsrail'e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Ateşkes için bir adım bekliyoruz."

Açıklamaya AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir ve Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter de katıldı.

Vali Çelik'ten Reisi için başsağlığı mesajı Vali Çelik'ten Reisi için başsağlığı mesajı

Muhabir: Nirgül Uysal