Telefonunun bulunması için için barajın boşaltılmasını emreden yetkili açığa alındı.

Olay, ülkenin Chhattisgarh eyaletindeki Kherkatta Barajı'nda gerçekleşti. Rajesh Vishwas adlı hükümet yetkilisi, selfie çekerken cep telefonunu baraja düşürdü.

Baraj boşaltıldıktan sonra bulunan telefon çok su aldığından çalışamaz duruma geldi. Vishwas, yerel dalgıçlar telefonu bulamadığı için bir pompa getirilmesi için para ödediğini de söyledi.

“Hassas hükümet verileri vardı”

Vishwas, telefonunda hassas hükümet verileri olduğundan geri alınması gerektiğini iddia etse de konumunu kötüye kullanmakla suçlandı.

“Çiftçilerin yararına olacak”

Bir yetkiliden "bir miktar suyu yakındaki bir kanala boşaltmak" için sözlü izin aldığını söyleyen Vishwas, izin aldığı yetkilinin “barajın boşaltılmasının daha fazla suya sahip olacak çiftçilerin yararına olacağını” söylediğini öne sürdü.

Birkaç gün çalışan pompa, 600 hektarlık tarım arazisini sulamaya yetecek yaklaşık iki milyon litre su boşalttı.

Şikayet üzerine baraja gelen yetkililer, barajın boşaltılması işlemini durdurdu.

BBC’de yer alan habere göre, The National gazetesine bir açıklamada bulunan Kanker bölge yetkilisi Priyanka Shukla, "Yetkili, soruşturma sonlanana kadar açığa alındı. Su önemli bir kaynak ve bu şekilde israf edilemez" dedi.

“Konumumu kötüye kullanmadım”

Konumunu kötüye kullandığını reddeden Vishwas, tahliye ettiği suyun barajın taşma bölümünden geldiğini ve "kullanılabilir durumda olmadığını" söyledi.

Editör: Haber Merkezi