Lezzet eleştirmenlerinin incelemelerini ve yemekler hakkında yapılan araştırmaları bir araya getiren seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi dondurulmuş tatlılarını sıraladı.

Dünyanın en iyi dondurulmuş tatlıları listesinde Maraş dondurması, 3'üncü sırada yer aldı.

İran’ın safranlı Bastani Sonnati adlı dondurması listenin birincisi oldu.

İran Dışişleri Bakanlığı safran, gül suyu ve antep fıstığından yapılan Bastani Sonnati adlı İran dondurmasını listeye 1’inci sıradan girdiğini duyurdu. Açıklamada “İran'ın geleneksel dondurması ‘Bastani Sonnati’, geleneksel yiyecekler için deneyimsel bir çevrimiçi seyahat rehberi olan TasteAtlas tarafından dünyanın en iyi donmuş tatlısı seçildi” ifadeleri yer aldı.

Queso helado, dondurmaya çok benzeyen bir Peru tatlısıdır ve Arequipa'dan gelmektedir. Genellikle tam yağlı süt, buharlaştırılmış süt, tarçın, karanfil, kurutulmuş hindistancevizi, şeker ve yumurta sarısının bir kombinasyonu ile yapılır.

Sitede Maraş dondurmasıyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

Dondurmanın Maraş şehrinden geldiğine inanılır - bu nedenle adı - ve onu diğer çeşitlerden gerçekten ayıran şey, erimeye karşı direnci ve özellikle yoğun, çiğnenebilir dokusudur. Bu nitelikler, temel süt ve şeker karışımına iki koyulaştırıcı madde eklenerek sağlanır: Sakız reçinesi olarak da bilinen Arap sakızı ve eski mor orkidenin kökünden yapılan bir tür un olan salep.

Dondurulmuş muhallebi, dünyanın her yerinden daha fazla satıldığı "Dünyanın Muhallebi Başkenti" Milwaukee, Wisconsin'den geliyor. Yumurta, krema ve şekerle yapılan bir gurme dondurma ikramıdır ve popüler bir karnaval ikramı olduğu zaman New York, Coney Island'dan çıkmıştır.

Sorbe, mango, çikolata, peynir, hindistan cevizi gibi malzemelerle tatlandırılmış popüler bir Filipinli dondurmadır. Geleneksel olarak carabao sütünden üretilir ve şeker külahları üzerinde küçük kaşıklarla servis edilir.

Antep fıstığı, İtalyan dondurmasının en popüler lezzetlerinden biridir. Orijinal haliyle her dondurmacıda bir dayanak noktası olan bu dondurulmuş ikram, fıstık ezmesini klasik süt, krema, yumurta ve şeker bazıyla birleştirir.

Affogato, iki İtalyan klasiğini birleştirir: Bir shot taze demlenmiş espresso ve bir kepçe vanilyalı dondurma.

Patbingsu, adı kırmızı fasulye buz pulları anlamına gelen popüler bir Güney Kore tatlısıdır. Traşlanmış buz, yoğunlaştırılmış süt ve tatlı azuki fasulyesi ezmesinden oluşur.

İran yapımı faloodeh, gül suyu ile aşılanmış ve ince erişte erişteleri ile karıştırılmış donmuş şeker şurubundan oluşan geleneksel bir şerbettir.

Bitter çikolata, koyu, kalıcı bir çikolata tadı ile karakterize edilen klasik bir bitter çikolatalı dondurma lezzetini ifade eder. Süt, krema, yumurta ve şeker bazı ile birleştirilen yüksek kaliteli çikolata ile hazırlanır.

Editör: Haber Merkezi