Halkaların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (Dem Parti) Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından yaşanan olaylara dikkat çekmek için Şemdinli’de yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.
Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın’ın katılımıyla Şemdinli Dem Parti ilçe binasının önünde toplanan kalabalık, polis güvenliği eşliğinde çarşı merkezde yürüyüş gerçekleştirdi.
Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, yaptığı konuşmada; “Suriye’de 61 yıl süren Baas rejimi artık devrilmiştir. Şunu söyleyelim elbette ki hiçbir diktatörlük sadece kendi sınıfsal kaygıları ve sermayedarlara ilişkin yaklaşımlarıyla bir yönetimin sonuna kadar gidemeyecektir. Bu neyin göstergesi ulus devlet anlayışının artık bu çağda çokta revaç görmediği, çokta hitap etmediğinin göstergesidir. Halklar bir arada yaşamayı seçiyor. Halklar din olarak ırk olarak mezhep olarak bunun çatışmasını sürdürmek istemiyor. Suriye’de bunun örneğini gördük. 8 Aralıkta HDŞ’nin Suriye’de yönetimi devralmasıyla birlikte, bu defa yönünü kuzey ve doğu Suriye’ye çevirdi. Halbuki barışın, özgürlüğün, sakinliğin, eşitliğin olduğu bir yerdi ve en güvenli alanlardan biriydi. Dolayısıyla şunu söyleyelim her şeye rağmen elbette ki barış gelecektir” dedi.