HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinden 6 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentine giden Çukurcalı Ramazan Deniz (38) burada Aliona Zabrian (32) ile tanışıp arkadaş oldu. Arkadaşlıkları aşka dönüşen çift, evlenmeye karar verdi.

New York'ta nikah yapan Aliona Zabrian ile Ramazan Deniz, düğünlerini ise damadın doğup büyüdüğü Çukurca ilçesinde yapmayı kararlaştırdı. Damadın ailesi, çift için Çukurca’da yörenin gelenek ve göreneklerine göre 2 gün, 2 gece süren bir düğün töreni hazırladı.

İlçenin Tağsara Meydanı'nda düzenlenen düğün törenine gelin ve damadın mutluluklarına ortak olmak için İstanbul, Diyarbakır, Van, Hakkari’nin yanı sıra Amerika, Moldova, Fransa ve Irak’tan da çok sayıda misafir katıldı.

Yöreye ait yemeklerin pişirildiği ve 2 gün, 2 gece süren muhteşem düğünde davetliler, Kürtçe ve Türkçe parçalar eşliğinde halaylar çekti. Düğünde sempatik tavırları ve güler yüzlülüğü ile davetlilerin ilgisini üzerine toplayan gelin Aliona Zabrian, Hakkari halay kültürüne çabuk ısınması dikkatlerden kaçmadı. Renkli görüntülerin yaşandığı düğünde davetlilerle kol kol giren gelin ve ailesi çektikleri halaylarla doyasıya eğlendi.

dugun-(4).jpg

“İnsanlar çok iyi burada bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum”

ABD'li gelin Aliona Zabrian, Ramazan ile Amerika’da tanıştıklarını ve birbirlerine aşık olduklarını söyledi.

Aşklarını evlilikle taşlandırmak istediklerini belirten gelin Aliona Zabrian, “Çukurca’da  olmaktan çok mutluyum. Çukurca'ya gelmem büyük bir değişiklik oldu. Buradaki insanlar çok iyi ve cana yakınlar. Bir haftadır buradayım çok büyük bir ilgi ile karşılaştık. Herkes benimle yakından ilgileniyor. İnsanlar sürekli 'bir isteğin var mı? Senin için ne yapabiliriz?' diye soruyorlar. Gelirken ailemi de getirdim. Onlarda bu güzellikleri yaşamalarını istedim. Uzun süren bir yolculuk sonrasında bu muhteşem dağların arasında düğün yapmakta ayrı bir mutluluk oldu. Halaylar çektim, eğlendim ve çok mutlu oldum.” ifadelerini kullandı.

“Çok güzel bir düğünümüz oldu”

Damat Ramazan Deniz ise Aliona Zabrian ile 6 yıl önce tanıştıklarını ve evlenmeye karar verdiklerini belirtti.

Sevdiği insanla evlendiği için mutlu olduğunu söyleyen Deniz, "Aliona ile 6 yıl önce tanıştık ve evlilik kararı aldık. Ona evlendiğimizde kenti memleketimde böyle bir düğün yapacağımızı anlattım, kabul etti. Çok güzel bir düğünümüz oldu. Kendisi de çok güzel uyum sağladı. İnsanlarla iletişim kurdu. Buranın insanlarını çok sevdi. Çok mutluyuz. Düğünümüze katılan tüm davetlilere teşekkür ederiz. Çok güzel bir ortam oldu."

dugun-(1).jpg

dugun-(2).jpg

dugun-(15).jpg

dugun-(8).jpg

dugun-(6).jpg

dugun-(10).jpg

dugun-(12).jpg

dugun-(18).jpg

dugun-(13).jpg

dugun-(9).jpg

 

Editör: Haber Merkezi