HAKKARİ- Haziran ayı enflasyonunun %1,37, 6 aylık toplam enflasyonun ise %16,67 olarak açıklandığını hatırlatan Arslan, bu veriler doğrultusunda kamu çalışanlarının maaşlarına %10,07 enflasyon farkı eklenerek toplamda %15,57 oranında artış yapılacağını söyledi.
Yapılan zam oranlarıyla birlikte, en düşük kamu görevlisi maaşının (bekar ve sendikalı) 41.120 TL’den 47.520 TL’ye, en düşük kamu görevlisi emekli aylığının ise 19.570 TL’den 22.615 TL’ye yükseleceğini belirten Arslan, bu artışların yeterli olmadığını vurguladı.
Temmuz ayında doğalgaza gelen zammı ve piyasada yaşanan ani fiyat değişimlerinin henüz resmi enflasyon verilerine yansımadığını belirten Arslan, "Ancak bu farklar, vatandaşın cebine çoktan yansıdı. Açıklanan enflasyon oranları ile günlük hayatta hissedilen enflasyon arasında derin bir uçurum var" dedi.
Arslan açıklamasında, maaşlardaki kaybın devam ettiğini ve kamu çalışanlarının alım gücünün her geçen gün azaldığını ifade ederek şu ifadeleri kullandı:
'Geçim derdinin arttığı, kira fiyatlarının uçtuğu, maaş ve ücretlerin yoksulluk sınırıyla açlık sınırı arasında sıkıştığı bir dönemdeyiz. Bu şartlar altında kamu görevlilerimize ve emeklilerimize yalnızca enflasyon farkı değil, mutlaka refah payı da verilmelidir. İyileştirme artık bir tercih değil, zorunluluktur.'