Açıklamada. Hakkâri merkez mahalle muhtarları, kentte yaşanan su sıkıntısı konusunda Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ile Belediye Başkan Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu’nun yaptığı açıklamalara destek verdiklerini duyurdu.

Hakkarili babadan duygu dolu mektup!
Hakkarili babadan duygu dolu mektup!
İçeriği Görüntüle

Muhtarlar tarafından yapılan açıklamada, su sıkıntısının temel nedeninin yağışların azalması, kar yağışının gerçekleşmemesi ve geçmişte yapılması gereken su yatırımlarının zamanında yapılmaması ya da eksik bırakılması olduğu vurgulandı.


Açıklamada, Vali Ali Çelik’in göreve başladığı ilk günlerden itibaren su sorununu yakından takip ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:


“Valimiz Ali Çelik, bizzat 20 kilometre yürüyerek Depin Vadisi’ni incelemiş, yol ihalesinin bir an önce yapılması için yoğun çaba göstermiştir.”


Muhtarlar, Hakkâri halkına seslenerek, yaşanan su sorununun Vali Ali Çelik ile hiçbir şekilde ilgili olmadığını, sorunun yağışların yetersizliğinden ve geçmişte eksik bırakılan projelerden kaynaklandığını ifade etti.


Açıklamanın sonunda muhtarlar, Vali Ali Çelik’in kentin su sorununu çözmek için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini ve bu çabaları yürekten desteklediklerini belirtti.

Muhabir: Haber Merkezi