Van’da 12’ncisi düzenlenen İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve DAKA paydaşlığıyla açılan fuarda; yalıtımdan, iç mekan dizaynına kadar pek çok firma yer aldı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ve Ortadoğu’da sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olması hedeflenen fuara 80 firmadan yaklaşık 150 marka katıldı.  Fuar 18-21 Nisan tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak.

80 firmanın yer aldığı fuarın açılışını; Büyükşehir Belediye Eş Başkanları, İlçe belediye eş başkanları, Van Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, DEM Parti Van Milletvekilleri kurdele keserek gerçekleştirdi.

Fuarın açılış konuşmasını yapan İpekyolu Fuar AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Cançelik, bölgenin tek yapı inşaat fuarını açmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek fuara katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Van'nın Türkiye'de en fazla fuar yapılan 5 ilden biri olduğunu kaydeden Cançelik, projeye destek verenlere teşekkürlerini iletti.

Açılışta konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, hem DEM parti hem de Van Büyükşehir Belediyesi adına fuara katılım sağlayan herkesi kutladığını söyledi.

Zeydan, "Biliyorsunuz Van her tarafından bereket fışkıran, aslında her türlü üretim ve kalkınmaya müsait bir il. Bu potansiyeli kullanamadık ama artık bu durum değişecek. İlimizde bu kadar önemli olguların hayata geçirilmesi, özellikle de istihdam sağlayacak çalışmalara destek olacağız. Büyükşehir olarak bu adımları destekleyeceğimizi söylemek istiyorum. Buradaki meslek kuruluşları, meslek kütleleri ve benzeri tüm kuruluşlarla bunların üstesinden geleceğiz. Kentin tüm dinamikleri ile birlik olup şehrimizi kalkındıracağız." şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal ile diğer katılımcılar fuar alanındaki stantları gezdi.

Komünist başkanın geride bıraktığı borç belli oldu Komünist başkanın geride bıraktığı borç belli oldu

Vnfuar

Editör: Zeki DARA