Hakkari'nin Durankaya Beldesi Bağlarbaşı Mahallesinde  ikamet eden Ayva ailesinin üyeleri tarlada  ağaçtan düşen yavru sincapları buldu.

Anne sincabın öldüğünü  gören Ayva ailesi sakinleri  yavru sincapları alarak evine götürdü.

İsmet Ölmez'den hakkındaki iddialara ilişkin önemli açıklama İsmet Ölmez'den hakkındaki iddialara ilişkin önemli açıklama

Yavru sincapları bulduğunda gözleri açılmamış olduğunu belirten aile bireyleri , bütün ailesinin sincapları çok sevdiğini bakımlarını hep birlikte yaptıklarını söyledi.

Evin annesi 70 yaşındaki  Hemi Ayva şırınga ile  beslediği sincapları biraz daha büyüttükten sonra doğaya geri bırakacağını söyledi.

Tarlaya gittiği esnada görüdüğünü ifade eden Ayva, şunları kaydetti.

'' Yavru sincapların anneleri ölmüştü. Bunları orda çaresiz bir şekilde gördüm. Ben yavru sincapları alıp eve getirdim. Şırınga ile süt veriyorum yavru sincaplara . Günde 3 öğün onları bebek gibi besliyorum. Koyun yününden yaptığım yaptığım yerde muhafaza ediyorum .Yeni doğmuş bebeğim gibi bakıyorum. Mahallede herkese gelip sevmeye çalışıyor. Tabi ben izin vermiyorum. Zarar görmelerinden korkuyorum. Ben elimden geldiği kadar besleyeceğim .Büyüdükten sonra doğaya salacağım. Şimdi ailemizin en büyük yaşam  kaynağı oldu. '' 

Muhabir: ZEKİ DARA