HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

15 Temmuz darbe girişimin 3'üncü yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Hakkari’de de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.  Hakkari Valiliği tarafından organize edilen anma programı “Millî Birlik Yürüyüşü” ile başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan ve aralarında Vali İdris Akbıyık’ın da bulunduğu kalabalık dev Türk bayrakları ile anma programının yapılacağı Valilik binasına doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık, çevre yolu boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşte darbe girişimine karşı slogan atarak, tekbir getirdi.

Valilik binası önünde son bulan yürüyüşün ardından Vali İdris Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri, burada açılan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’ni gezdi. Anma programı, imamlar tarafından okunan Sela’nın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain ve kalleşçe bir darbe girişiminin yaşandığını belirtti.

dsc_3039.jpg

dsc_3089-001.jpg“15 Temmuz, dış güçlerin ve işbirlikçilerinin “millet duvarına” çarptığı tarihtir”

15 Temmuz’dan halkın destan yazdığını dile getiren Vali Akbıyık, ''15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günümüzün üçüncü yılını idrak ettiğimiz bu gecede sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Gün iradeye sahip çıkma günüdür şuuruyla meydanları darbecilere teslim etmeyen ve gözünü bile kırpmadan şehadete yürüyen Milletimizin destanı olan Zaferi selamladığımız ve gururla andığımız bu eşsiz anda o gün olduğu gibi bugün de sokaklara dökülen herkese hoş geldiniz diyorum. 15 Temmuz’da ve terörle mücadele operasyonlarımızda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu uğurda evlatlarını, yakınlarını şehit veren bütün ailelerimize Kur’an-ı Kerim’in “Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyiniz, Onlar diridirler lakin siz bilmezsiniz.” emri ve müjdesini söylemek istiyorum. Bu bizim en büyük teselli kaynağımızdır. 'Devlet ve Millet olarak varlığımıza yönelen tehditler ve saldırılar karşısında bu mücadelelere mecbur kalıyoruz. Asla başaramayacakları gün gibi aşikâr olduğu halde terör örgütlerinin ısrarla üzerimize saldırmasının gerisindeki amaçları tabi ki biliyoruz. İşte 15 Temmuz, Türkiye’yi bölme ve iç savaş çıkarma hevesindeki dış güçlerin ve işbirlikçilerinin “millet duvarına” çarptığı tarihtir. Çünkü 15 Temmuz her ne kadar cemaat çatısı altına sığınan terör örgütü kalkışması gibi görünse de arkasındaki güçleri çok iyi biliyoruz. Biz de bugün burada aynı cevabı tüm şer odaklarına hatırlatmak, tüm dünyaya aynı azim ve kararlılığımızın her daim ve her şartta süreceğini göstermek için toplandık. Şuan hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bir taraftan 251 vatan evladını bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer taraftan da dünyada eşine zor rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

“15 Temmuz, asırlar geçse de hafızalarda silinmeyecek”

15 Temmuz’a ait unutulmayacak çok şeyin yaşandığını, asırlar geçse de hafızalarda silinmeyeceğini aktaran Vali Akbıyık; “Füze rampalarının gidişini engellemek için tır lastiklerini kesen Polatlılı vatandaşımızı, Tarlasındaki mahsulü yakarak jetlerin uçuşunu engelleyen Kahramankazan halkını, Şehit olacağını bildiği halde darbecilere meydan okuyan Ömer Halisdemirleri, Gölbaşında bombaların hedefi olan 52 yiğit Özel Harekât Polisimizi, Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajını Nene Hatun’un yiğitliği gibi korkmadan bizlere ulaştıran Hande Fırat’ı,  Burada saymakla tüketemeyeceğimiz birçok destanı asla unutmayacağız. Her 15 Temmuzda şundan bir kez daha emin olarak geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyoruz. Türkiye önüne konulan tuzakları birer birer bozarak yoluna devam edecek her saldırının ardından daha da güçlenerek çıkacaktır. Bugünkü Türkiye 2023 hedeflerinin neredeyse tamamını başarmış, 2053 ve 2071 hedeflerinin projelerine her gün yenisini ekleyerek 15 Temmuz Türkiye’sinden kat ve kat güçlüdür.Edirne’den Kars’a, İstanbul’dan Hakkâri’ye bütün illerimizde 15 Temmuz’u onurla anıyoruz ve anmaya devam edeceğiz. Böyle bir zafere, destana leke sürmeye çalışan provokatörlere de asla prim vermeyeceğiz. Ne diyor Sayın Cumhurbaşkanımız; “Bir olunuz, iri olunuz, diri olunuz, kardeş olunuz, hep birlikte Türkiye olunuz.” Bu düşüncelerle sözlerime son verirken 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde bir kez daha ebediyete uğurladığımız şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine Yüce Allahtan sabrı cemil, Gazilerimize Yüce Allah’tan şifa ve uzun ömürler diliyorum. '' ifadelerini kullandı.

Vali Akbıyık’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı 15 Temmuz Belgeseli, şehit Ömer Halisdemir anısına sunum ve 15 Temmuz Hakkari gecesi, Yeni Kapı mitingi sunumu, İl Müftülüğünde görevli imamlar tarafından okunan ilahiler, İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından şehitler için yapılan dua ve gece saat 00.13’te tüm camilerde sela okunmasıyla anma programı sona erdi. 

Programa, Vali İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Engin Kardeş, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim ve Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

dsc_2913.jpg

dsc_2926.jpg

dsc_2944.jpg

dsc_2983.jpg

dsc_2999-001.jpg

dsc_3016.jpg

dsc_3035-001.jpg

dsc_3052.jpg

dsc_3120.jpg

dsc_3125.jpg

foto-galeri-png-8.png

Editör: Haber Merkezi