31 Mart 2024 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla siyasi partiler Hakkari ve ilçelerinde adaylarını açıkladı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Şemdinli Belediye Başkan adayı ise 28 yıldır İlçede eczacılık yapan Halim Yıldırım oldu.

1960 Mersin Tarsus doğumlu olan evli ve 3 çocuk babası Halim Yıldırım, ‘Artık ben de bir Şemdinliliyim’ diyor ve ekliyor, “Her kesim bizim kardeşimiz, biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Şemdinli’ye Hoşgörü siyaseti getireceğiz.

İlçede herkesin oyuna talip olduğunu söyleyen Yıldırım, “Yıllardır aktif bir şekilde MHP’nin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Şuanda ilçe başkan yardımcısıyım ve Şemdinli de 31 Mart 2024 seçimlerinde MHP Belediye Başkan adayıyım. Şuan ki Belediye Başkanımız Sayın Tahir Bey çok güzel hizmetler yaptı. Onun şansızlığı Belediye Başkanı seçildiği ilk dönemde pandemi patladı. İister istemez belediye iki yıla yakın dondu kaldı. Bütün sektörler gibi yinede birçok hizmet yapmış biridir. Ama biz de daha iyilerini yapmaya talibiz ve daha iyi şeyiler yapacağımıza da inanıyoruz.  Şuan 40’a yakın projemiz var” dedi.

MHP’li Başkan Adayı Yıldırım projelerinin bir kısmını şu şekilde sıraladı

*  Bizim en büyük projemiz gençlerle ilgili olacak, malumunuz burada çok fazla işsizlik var. Gençlerimize istihdam sağlamak için mikro tarım ve sınır ticaretini geliştireceğiz.

*  Şemdinli’de belediyeye ait kamusal bir dershane kurarak gençlerimizin Van veya başka illere gitme derdinden kurtaracağız.

* Burada madencilik sektörü geliştirilebilir. Çünkü çok güzel bir maden potansiyeli olduğuna inanıyorum. Gelecekte bununla ilgili çalışmalarımız olacak.

* 28 yıldır yılladır Şemdinli’deyim toplumun her kesimiyle iç içeyim. Beni burada en çok üzen konulardan biri de Şemdinli'de çok zeki genç var. Bu bölgenin insanı çok zeki. Gençlerimizle bir kulüp kurup, daha iyi şartlarda, daha iyi üniversitelerde iyi bir eğitim görmeleri için de bir çalışmamız olacak

* Belediye bünyesinde belediyeye bağlı bir şirketleşme modeli geliştirerek halkın ürettiği ürünü Irak’a pazarlayabiliriz.  Irak şuan bakir bir ülke her şeyi dışarıdan alıyor, bizim derecik sınır kapımız var. Mikro tarım yaparak, halkımızın ürettiği ürünleri buraya rahatlıkla pazarlayabiliriz.

* Gençlerimiz evlenirken çok altın isteniyor.  Bu yüzden gençlerimiz evlenemiyor. Bizim dinamik bir toplum yaratmamız için aile kavramını korumamız gerekir. Bu yüzden gençlerimizin evlenip yuva kurmaları için bu günün koşulların da makul olan neyse ona göre evlenmeleri için gençlere yardımcı olacağız.

* Belediye olarak bir gün halk günümüz olacak belediye meclis üyelerimizle, halkın karşısına çıkarak eleştirin bizi diyeceğiz. Ona göre eksiklerimizi görüp düzelteceğiz.

Hakkarililer halaylarla Trakya'yı salladı Hakkarililer halaylarla Trakya'yı salladı

* Şemdinli’de bir şehir meydanımız yok, seçildiğimizde onu da yapacağız.  Yine aşağıda Pesan çayı var; onun kenarına bir kanal projemiz olacak, orayı bir çay bahçesi, piknik alanı ve park olarak değerlendirip halkımızın hizmetine sunacağız.

* Diğer bir projemizde barınma sorununu çözmek olacak. Batıdan buraya atanan öğretmen, memur polis ve doktorlar geldiklerinde kalacakları herhangi bir yer yok, bunun için belediyenin bir misafir hanesi olmalı onu da yapacağız. Ayrıca fakirler için de bir aşhane açacağız.

* Bunun dışında belediye poliklinikleri ve yaşlı bakım merkezleri gibi projelerimiz var.

* Şemdinli’de turizm amaçlı otel yapacağız. Şemdinli’nin doğası ve güzelliklerini neden değerlendirmeyelim. Belediye Başkanı seçildiğimizde bütün sorunları kardeş belediyecilik kavramıyla çözeceğiz. Son olarak belediyemiz hizmet için 7/24 açık olacak.

Kaynak: NİRGÜL UYSAL