Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu raporunda  Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da aralarında Hakkari'nin de bulunduğu bazı iller için çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Hava durumu raporuna göre; 18-19-20 Mart günleri Doğu Akdeniz Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da bulunan, Hakkari, Van, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illeri için kuvvetli yağış beklentisi olduğu bilgisine yer verildi. 

Hakkari'de bugünkü hava durumunun çok bulutlu ile birlikte geceleri don olacağı tahmin ediliyor. Beklenen en yüksek sıcaklık 7°C, en düşük hava sıcaklığının ise 1°C olması bekleniyor.

Hakkari'de yarınki hava durumu ise; sabah saatlerinde yağmur veya sulu kar yağışlı 2°C olması bekleniyor. Yarın gün ortasında havanın yoğun sağanak yağmurlu 3°C, akşam saatlerinde yoğun sağanak yağmurlu 3°C, gece yoğun sağanak yağmurlu 3°C olacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta en yüksek sıcaklığının 7 derece olması beklenirken, en düşük sıcaklığın ise 0°C olacağı tahmin ediliyor.

Ak Parti yerel seçim sonuçlarını masaya yatırdı Ak Parti yerel seçim sonuçlarını masaya yatırdı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batılı, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, esmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarılar şöyle:

“Yağışların, Bitlis ve Siirt çevrelerinin yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Muhabir: Zeki Dara