HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ/HİKMET TEMEŞ

Hakkâri’de günler önce başlayan şiddetli yağış derelerin taşmasına sebep olurken, ulaşımda aksaklıklara sebep oldu.

Hakkari’de aralıksız devam yağışlar sonrası Bağlar Mahallesi'nden geçen dereler, heyelanlara sebep olurken, bağlantı yollarında bulunan menfezleri de tahrip etti.

Mahalleye ulaşımı sağlayan 3 kilometrelik yolun 300 metrelik bölümü selin taşıdığı kaya parçaları nedeniyle kullanılamaz hale gelirken, Dere de biran önce ıslah ve perde duvar çalışması yapılması gerektiği belirtildi.

Ulaşım sağlamak ve okula gidecek çocukları için kendi imkânları ile yapıkları tahtadan köprüleri kullanan mahalle sakinleri, bu tehlikeli yolculuğun biran önce sol bulmasını istediklerini kaydettiler.

Her yağmurda yolun ulaşıma kapandığını belirten mahalle Muhtarı Ramazan Özer, yıllardır aynı sorunla mücadele ettiklerini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

“Okula gidecek çocukları anne babaları sırtında taşıdı. Kendi imkânlarımızla yaptığımız körüler olmazsa ulaşım nasıl sağlanacak. 2005 yılında mahalle ortasından geçen iki derenin ıslah edilmesi için başvuru yaptık. Toplanan tüm yağmur suyunun geçiş güzergâhı burası. Yetişkinler olarak bu duruma yılladır alışkınız, ancak okula gidecek çocuklarımız, hastaneye gidecek hastalarımız var. Buradan araç geçişi şu an imkânsız. Mahalle yıllardır bu sorunla yaşıyor. Yaptığımız bütün başvurulara rağmen şuana kadar her hangi bir çalışma yapılmadı. Bu soruna biran önce çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Konu ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne verdiğimiz dilekçe verdiklerini verdikleri dilekçenin cevap vermesine rağmen bu konuyu programları almasına rağmen her hangi bir gelişmenin olmaması kendilerini üzdüklerini söyledi

Özer: ‘’Bağlar Mahallesinden şuanda 750 hanenin var. Dere üzerinde bulunan menfezlerin tıkanmasıyla beraber sular köprüleri yıkıyor ve taşan sular çoğu zaman mahalleyi sular altından bırakıyor.

Buradan yetkilere seslenmek istiyoruz mahalleli olarak çok sıkıntılar yaşıyoruz ulaşım konusunda bizlere geçici tedbirler yerine kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi