HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

 Hakkari modern yollara kavuşmasıyla birlikte kentte trafik akışını ve yaya akışının sağlıklı yürüyebilmesi için yapılan çizgi çalışmalarının ardından trafik levhaları takılmaya başlandı.

 Hakkari Karayolları 114. Şube ekipleri tarafından kent merkezi Hakkari-Van Bulvarı Tekser mevkiinden Karayolları 114. Şube Şefliği’ne kadar olan yolda trafik levhaları çalışması gerçekleştirdi.

 Ekipler, döner kavşaklar, yaya geçitleri, okul geçişleri başta olmak üzere araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu yerlere 'yön, yaya, dur' gibi trafik levhaları astı. Bu zamana kadar ciddi manada trafik ve yön çalışması yapılmayan kentte artık araç trafiği rahatlayacak, yayaların geçişleri ise daha güvenli olacak.

 Ayrıca kenttin değişik noktalarına sürücülerin kontrollü geçiş yapmalarını ve hızlarını azaltıp yolu kontrollü geçebilmeleri için ışıklar takıldı.

 Sürücüler, kentte ilk defa böyle ciddi bir çalışmanın yapıldığını dile getirdi. Sürücüler, “Kent merkezinde yapılan sıcak bitümlü asfalt çalışmasıyla beraber Hakkari tarihinde ilk defa böyle modern yollara kavuştu. Karayolları da bu yollara yakışır şekilde trafik akışını rahatlatacak ve güvenliğini sağlayan levhaları bıraktı. Işıklar taktı. Çok da iyi oldu. İnşallah sürücülerimiz bu uyarı levhalarına uyarak araçlarını kullanırlar. Hem kendi can güvenlikleri için hem de başkalarının can güvenliği için bu önemli bir durum.”

 Vatandaşlar yetkilerin bu çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Daha önce asfalt yapılırken büyük endişe taşıdıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililerin sürücüleri uyaran çizgi çalışmaları, uyarıcı trafik levhaları ve ışıkların takılması kendileri açıdan büyük önem taşıdığını ifade ettiler. Bazı sürücülerin bu uyarı levhalarına ve çizgilere rağmen halen aşırı hız yaptığını belirten vatandaşlar, bu sorumsuz sürücülere ceza kesilmesini istedi.

 

dsc_0007.jpg

dsc_0012.jpg

dsc_9988.jpg

dsc_9999.jpg

dsc_9995.jpg

Editör: Haber Merkezi