HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Keklik Pınar Mahallesi Zeynel Bey Yerleşkesinde bulunan Hakkâri Üniversitesi, farklı iklim ve soğuk havasının yanı sıra henüz sonlandırılmayan inşaat çalışmaları yerinden sayarken , mevcut sorunlara kış mevsimi ile beraber yeniler eklenmiş durumda.

Hakkâri Üniversitesine kampüs alanına giden yola alternatif ve ulaşımın daha kolay olması açısından Kıran Mahallesinde açılan ikinci yol, hazırlanmayan alt yapı ve toprak zemini ile gerek mahalleli gerekse de kampüs alanına ulaşmaya çalışanlar için tam bir eziyete dönüşüyor.

Kıran Mahallesinde bulunan Cumhuriyet Lisesi binasının önünden başlayan ve adeta bir çamur deryasını andıran yolun yaklaşık 700 metreye yakın bir kısmı yaya ve normal araç ulaşımı şöyle bir tarafa, iş makinelerinin bile önüne engel olarak çıkarken, yolun geriye kalan kısımlarında ise yer yer kaymaların ve heyelanların oluştuğu gözlendi.

2008 yılından Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkarılan bir yasa ile kurulan Hakkâri Üniversitesi bitmeyen kampüsü 10 yıl geçmesini rağmen değil kampüs alanı sosyal etkinlik alanı halen normal bir yola bile sahip değil.

Bilindiği gibi Hakkâri Üniversitesi ile bölgede kurulan diğer üniversiteler aynı andan başlamalarına rağmen halen Hakkâri Üniversitede yolun çamurlu ve toprak olması bir başka tartışma konusu.

h3-001.jpg

h3-001.jpgh2-001.jpgh1-001.jpg

 

Editör: Haber Merkezi