Yurtta doğalgaz yanmıyor, sıcak su yok, bugün soğuk suyun da kesildiğini iddia eden öğrenciler Hakkari İl Sesi Gazetesini arayarak seslerinin duyurulmasını talep etti.

İsmini belirtmek istemeyen öğrenciler, “kız yurdunda kalıyoruz iki haftaya yakındır doğalgazımız yanmıyor ve ısınacak hiçbir şey yok. 5 gündür de sıcak suyumuz yok soğuk suyla ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Bugün suyumuzda kesildi. Hiç suyumuz yok, bütün öğrenciler olarak zor durumdayız”

Başka bir öğrenci, "Afife KYK yurdu öğrencisiyim, KYK ile ilgili birçok sorun yaşıyorum, ben ve arkadaşlarım hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Yaklaşık iki haftadır doğalgaz yanmıyor. Yine bir haftadır yurtta sıcak sular yok ve günlerdir soğuk su ile duş almak zorunda kalıyoruz . Bugün de sular tamamen kesildi. Öğrenci işleri ile konuştuk, bir çözüm bulunmadı, çözüm bulunmadığı gibi bu sorunların ne zamana kadar giderileceğine dair bir fikirlerinin olmadığını söylediler. En temel ihtiyaçlarımızın (lavaboya gitmek, duş almak) hiçbirini gideremiyoruz. Bu konuda sesimize ses olursanız biz öğrenciler çok mutlu oluruz”

Bir diğer öğrenci ise, "Hakkari KYK Afife Kız Yurdunda kalıyorum, burada çok kötü şartlar altında yaşıyoruz ve gün geçtikçe de durum kötüleşiyor. Hiçbir şekilde çözüm üretilmiyor hiçbir şey için. İki haftadan fazla bir süredir Hakkari’nin soğuk hava şartlarında doğalgaz yanmıyor buz gibi odalarda kalıyoruz üstüne yetmezmiş gibi bir haftadır sıcak su yok. Bize sürekli idare edin halletmeye çalışıyoruz bugün yarın olacak diye diye oyalıyorlardı. Bu güne kadar sabretmeye çalıştık ama bugün artık suları tamamen kestikleri için sabredecek halimiz kalmadı. Yönetime şikayetlerimizi dile getirdiğimizde kendilerinin de bir çözümü olmadığını ne zaman düzeleceğini bilmediklerini söylüyorlar, şu an en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz. Düşünün ki, şu an tuvalet ihtiyacımızı bile gideremiyoruz. Çok kötü şartlar altındayız lütfen bu konuda bize destek sağlar mısınız sesimizi duyurmak istiyoruz artık”

Tunç'tan 'kayyım' sinyali: Teyakkuzda olacağız Tunç'tan 'kayyım' sinyali: Teyakkuzda olacağız

Öğrencilerin yaşadığı sıkıntılarla ilgili görüşüne başvurduğumuz Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, yurttaki ısınmayla ilgili doğalgaz kazanında yaşanan teknik bir arıza nedeniyle yurdun yeteri derecede ısınmadığını, buna bağlı olarak sıcak suyun da yeteri derecede ısınmadığını dile getirdi. Yıldırım, teknik ekibin il dışından gelmesi zaman aldı. Arızanın giderilmesi için yoğun çalışma yapılıyor. Bu sıkıntının birkaç saat içinde çözülmesini umut ettiklerini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ