Karayolları ile yol ve ulaşım çalışmaları görüşüldü
Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Erdem Akın ile yapılan görüşmede, ilçe merkezinde planlanan asfalt, kaldırım ve doğalgaz altyapı çalışmaları ele alındı. Ayrıca İpek Yolu üzerindeki orta refüj düzenlemeleri, TEDAŞ altyapı çalışmaları, çevre yolu projeleri, yeni tüneller ve Şemdinli Yolu'ndaki yol çökmeleri gibi başlıca konular değerlendirildi.
Eş Başkanlar, ilçedeki ulaşım altyapısının iyileştirilmesi için kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
DSİ ile su ve sulama projeleri ele alındı
DSİ Van Bölge Müdürü Cihan Aksoy ile gerçekleştirilen görüşmede ise Pizok TOKİ yolu çevresindeki dere duvarı çalışmaları, Dilimli Barajı’na bağlı sulama kanalları ve İnanlı Mahallesi’nde planlanan kanal projeleri detaylı biçimde ele alındı. Görüşmede, ilçenin su altyapısının ve tarımsal sulama olanaklarının geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu.
İş birliği vurgusu
Her iki görüşmede de Yüksekova’nın kalkınması ve altyapı sorunlarının çözümü için kurumlar arası iş birliğinin artırılacağı mesajı verildi. Belediye Eş Başkanları, projeleri yakından takip edeceklerini belirtti.