HAKKARİ- Pehlivan Mahallesi Çevre Yolu’ndaki sendika binası önünde yapılan basın açıklamasını, Memur Sen İl Başkanı Nihat Gür okudu.
Gür, kamu işvereninin 2026 yılı için yüzde 10 + 6, 2027 yılı için ise yüzde 4 + 4 zam teklif ettiğini belirterek, bu teklifi “yetersiz ve geçersiz” olarak nitelendirdi. Teklifte refah payı ve taban aylık artışının bulunmadığını vurgulayan Gür, “Gelirde adalet yok, emekli ve emekçiyi gözeten bir bakış yok. Kira artış oranının yüzde 41 olduğu bir ortamda düşük enflasyon hedefleri kadar zam teklif edilmesi kabul edilemez” dedi.
Memur-Sen, 2026 yılı için ilk altı ayda yüzde 10 refah payı, 10 bin TL taban aylık artışı ve yüzde 25 oransal zam, ikinci altı ayda ise yüzde 20 zam talep ediyor. 2027 yılı için ise ilk altı ayda 7 bin 500 TL taban aylık artışı ve yüzde 20 zam, ikinci altı ayda ise yüzde 15 zam istiyor.
Bunların yanı sıra;
-
İlave 1 derece verilmesi,
-
-
dereceye 3600 ek gösterge,
-
-
Akademisyen, şube müdürü, mühendis, teknik personel ve diğer unvan gruplarının mali haklarının iyileştirilmesi,
-
Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması,
-
Bayram ikramiyesi, kira desteği, gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi,
-
Seyyanen ödemenin emekliliğe yansıtılması,
-
4688 sayılı Kanun’un revize edilmesi,
gibi talepler de dile getirildi.
Gür, taleplerin karşılanmaması halinde “Memur-Emekli Nöbet Eylem Çadırı”, iş bırakma, yürüyüş ve Ankara mitingi gibi eylemlerle tepkinin devam edeceğini açıkladı.
“Türkiye büyürken memurun alım gücü de artmalıdır” diyen Gür, toplu sözleşme masasının adaleti tesis edecek güce sahip olduğunu, sürecin uzlaşma ile tamamlanması gerektiğini vurguladı.