Yüksekova'da KPSS sınavına girmek isteyen adaylar, şehir dışına çıkmanın maddi ve manevi zorluklarını dile getiriyor. Sınav için Yüksekova'nın yeterli düzeyde olduğunu vurgulayan öğrenciler, konaklama ve diğer organizasyonel sorunlar nedeniyle sınav stresine ek yükler yaşadıklarını ifade ediyor.

Askeri Bando Çukurca'da konser verdi Askeri Bando Çukurca'da konser verdi

Bu taleplerini duyurmak için X platformunda başlattıkları #KPSSYüksekovadaYapılsın etiketiyle kampanya başlatan adaylar, yetkililere sesleniyor.

Sınava girecek adaylar, Yüksekova'nın sınav için uygun bir ortam sağladığını ve şehir dışına gitmek zorunda kalmalarının gereksiz olduğunu dile getiriyor. Sosyal medyada destek bulan kampanya, geniş kitlelerin katılımıyla devam ediyor. Adaylar, taleplerinin karşılanması için yetkililerden destek bekliyor.

Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu da kampanyaya destek verdi ve şu ifadeleri kullandı: "Öğrencilerimizin yol stresi , konaklama stresi yaşamamaları için, KPSS sınavına daha motive bir şekilde girebilmeleri için ÖSYM'nin sınavları Yüksekova ilçemizde yapmasını talep ediyoruz."

Editör: Zeki DARA