HAKKARİ-Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere (Ertoş) Köyü’nde nesli tükenme tehlikesi altında bulunan dağ keçileri görüntülendi.

Uzun yıllardır güvenlik nedeniyle yasaklı bölgeler arasında yer alan köye izinle giren doğa fotoğrafçısı Emin Noyan, dron ile yaptığı çekimlerde çok sayıda dağ keçisini kayıt altına aldı.

2-2166

Bölgede yaban hayatının dikkat çekici şekilde canlandığını belirten Noyan, özellikle dağ keçilerinin sayısındaki artışın sevindirici olduğunu ifade etti. Uzundere köyünde uzun yıllardır insan hareketliliğinin sınırlı olmasının doğal yaşam üzerinde olumlu etkiler bıraktığını kaydeden Noyan, “Burada doğal yaşamın kendini yeniden toparladığını görmek mümkün. Yaban hayatı popülasyonunda ciddi bir artış gözlemledik” dedi.

1-3599

Dağ keçilerinin korunması gerektiğine dikkat çeken Noyan, vatandaşlara da duyarlılık çağrısında bulundu. Kaçak avcılığın önlenmesi ve doğal yaşam alanlarının korunmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Noyan, bölgenin yaban hayatı açısından önemli bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi.

3-1566

Doğal güzellikleri ve zengin yaban hayatıyla dikkat çeken Uzundere köyünde görüntülenen dağ keçileri, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hakkari'de gaz patlaması: 3 yaralı
Hakkari'de gaz patlaması: 3 yaralı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Serdar SEVİ