DEM Parti heyeti, bugün 3’üncü görüşmeyi gerçekleştirmek üzere İmralı Adası'na gitti. Heyette, ilk iki görüşmede yer alan Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Türk ve avukatlar da yer aldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Topçu, yaşamını yitirdi AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Topçu, yaşamını yitirdi

Heyet, görüşmenin ardından saat 17.00’de Taksim'de bir otelde açıklama yapacak. Açıklamanın, parti tarafından Van, Diyarbakır, Mersin'de LED ekranlarda canlı yayınlanacağının duyurulmasının ardından, Dağkapı Meydanı’nda hazırlıklar yapıldı. Meydana ses sistemi ve ekran getirildi. Sistemler vinç ile kurulmaya başlandı.

YOĞUN KATILIMLA İZLENDİ

DEM Parti heyeti İmralı'daki görüşmenin ardından İstanbul'da basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklama için Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda alan hazırlandı. Üst aramalarının ardından demir bariyerlerle çevrilen alana alınanlar, halay çekerek açıklamanın yapılmasını bekledi. Toplanan grup, yapılan açıklamaları dinledikten sonra, alandan ayrıldı.

Kaynak: DHA