Öğretmen evi toplantı salonunda mahalle muhtarları ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Çelik, 2024'ün çalışmaları ve 2025 yılında hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

Kentte geçen sene 4 bin 640 metre taş, yaklaşık 270 metre de beton duvar yaptıklarını belirten Çelik, 2 bin 258 kilometre kanal yaptıklarını, bunların üzerine geçişlerin sağlanması için ızgara yaptıklarını söyledi.

15 kilometreye yakın asfalt çalışması yaptıkları bildiren Çelik, "3 bin tona yakın da yollarda yama asfalt yapılmış. Bir yılda 70 kilometre doğalgaz hattı döşedik. İlk geldiğimizde 40 kilometreyi bulmuştu. Bu sene 30 kilometreye yakın hat döşedik. 10 bin metrekare mezarlıklarda, yollarda, ara sokaklarımızın ihtiyaç duyduğu yerlere parke taşı döşedik. Yeni araç alımları konusunda 15 milyonluk, belediye fen işleri sahadaki işleri ile ilgili 263 milyon mahallelerimize yatırım yapıldı. Yani 290 milyon civarında bu alanlarda mahallerimizin, vatandaşlarımızın işleri için yatırım yapılmış." dedi.

Şemdinli Belediyesi Nehri seferlerine başladı Şemdinli Belediyesi Nehri seferlerine başladı

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından 2 bin metre yeni su şebekesi hattı döşendiğini aktaran Çelik, "Su hatlarına yeni drenaj hatları yapıldı. İhtiyaç sahibi 463 vatandaşımıza içme suyu deposu sağladık. 2024 yılı ekim ayında 25 milyon lira tutarında 10,4 kilometrelik yeni kanalizasyon ihalesi yaptık. Kanalizasyon olmayan hatların hepsini birbirine bağlayarak, kentin girişinde bulunan kamulaştırdığımız alana bir arıtma sistemini kurup, bu kanalizasyonları o sisteme bağlayacağız. Bu benim değer verdiğim önemli projelerden bir tanesidir. 2 bin 760 vatandaşımıza 3 milyon liraya yakın nakdi ve gıda yardımda bulunduk. Bin 136 öğrencimize 4 buçuk milyon lira temel eğitim desteğinde bulunduk."

300 haneye doğalgaz sisteminin bağlanması için 21 milyon lira destekte bulunduklarını aktaran Çelik, spor kulüplerine 6,5 milyona yakın destek sunduklarını ifade etti.

Belediye kaynaklarının israf edilmemesi için çaba sarf ettiklerini dile getiren Çelik, "Bazen soruyorlar, belediyeden harcanan temsil ağırlama gideri ne kadar diye. Ben buradan cevap vermek istiyorum. Hakkari Belediyesi'nden bir kişiye dahi bir çay ısmarlamadım. Ben birisine çay veya yemek verirken kendi cebimden ödüyorum. Hakkari Belediyesinde harcanan temsil ağırlama gideri sıfırdır. Ben devletin 1 lirasını bile harcarken bunun 80 bin Hakkarili, 84 milyon da Türkiye vatandaşın hakkı, hukuku olduğu bilinciyle ile harcıyoruz. Kent için kentsel dönüşüm çok önemli. Hepimizin bunun bilincinde olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kentsel dönüşümün önemine değinen Çelik, buna yönelik ciddi çalışmalar hayata geçirdiklerini, eski belediye binasının yerine kent parkı yapmayı planladıklarını, bu çalışmayla da kentsel dönüşüme yönelik adım atacaklarını kaydetti.

Hakkari Belediyesi bünyesindeki çocuk oyun merkezinin yeniden yapılandırıldığı bilgisini paylaşan Vali Çelik, Hakkari'deki çocuk oyun merkezinin Ankara ve İstanbul gibi illerde bulunan parkların standartlarına kavuşturulacağını kaydetti. 

Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, konuşanın ardından belediyenin hizmetlerine ilişkin sunum yaptı.

Çelik, daha sonra muhtarların, sorun ve taleplerini dinledi. 

Muhabir: Zeki Dara