Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi kurslarında çeşitli ürün ve nakışlar yapan kadınlar, ileride meslek sahibi olmalarının ilk adımını burada öğreniyor. Kadınlar, ayrıca geri dönüşümden gelen atık malzemeleri çanta yaparak değerlendiriyor.

El Sanatları kursunda usta öğretici olarak görev yapan İnci Öpengin, kadınları hem el sanatları konusunda hem de ürünlerin geri dönüşümü konusunda eğitiyor. 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Halk Eğitim Merkezinde el sanatları kursunda usta öğretici olarak görev yapan İnci Öpengin, kadınlarımızın ve kızlarımızın kendi mesleklerini edinerek kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için öncelikle olarak meslek öğrenmeleri gerektiğini, bu konuda elimizden geldiği kadar onlara bir şeyler öğretmeye çalıştıklarını belirtti. 

Belediye ekipleri dere temizliği için çalışma başlattı Belediye ekipleri dere temizliği için çalışma başlattı

Her kadının mutlaka bir mesleğinin olması lazım. Çünkü hayat insana ne getirir bilinmez diyen Öpengin, “Halk eğitim merkezinde el sanatları kursunda usta öğretici olarak görev yapmaktayım.  20-40 yaş arası öğrencilerimiz mevcut daha çok ev hanımları var.  Şuan daha çok alçı kalıp üzerine çalışıyoruz. Nakış işliyoruz.  Öğrencilerimizin kendi mesleklerini kazanmaları için çabalıyoruz. Ayrıca onları sınavlara hazırlıyoruz. Daha çok geleneksel nakışları öğretiyoruz.  Bununla beraber modern sanatları da deniyoruz.  Bunun dışında alçı taşı tuzu, el nakışları, Afrika örücülüğü ve kağıt iplerle çanta yapıyoruz. Raddan da çalışıyoruz. Bu arada geri dönüşüm üzerine de çalışmalarımız var.  Eski atık olan ürünleri yenileyerek modernize ediyoruz. Böylelikle hem kendimizi geliştiriyor hem de geri dönüşüm yaparak eski eşyaları yenilemiş oluyoruz” dedi. 

Kaynak: NİRGÜL UYSAL