Hakkari’de 19 Mayıs coşku ile kutlandı Hakkari’de 19 Mayıs coşku ile kutlandı

Kış şartlarının çetin geçtiği Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde besicilik yapan Bilal Özer, çok zor olmasına rağmen hayvanlara olan sevgisinden dolayı bu işi isteyerek yaptığını söyledi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Alan Köyünde yaşayan 23 yaşındaki Özer, babasının rahatsızlığı nedeniyle hayvanlara kendisi bakıyor.

Yıllardır besiciliği severek ve hayvanlarına gözü gibi baktığını dile getiren Özer; “Ailenin 9’uncu çocuğuyum. Ortaokuldayken babamın sağlık sorunları nedeniyle okulu bitirmeden bırakmak zorunda kaldım ve evin geçim kaynağı olan hayvancılığı yapmaya başladım.  12 yıldır bu mesleğin içindeyim. İlk başladığımda 40 hayvanım vardı, şimdi 200 küçükbaş hayvana bakıyorum. İlk günden bugüne kadar işimi hep severek büyük özveriyle yaptım. Gerçekten hayvanlarla içi içe yaşamak bana çok iyi geliyor. Her işte olduğu gibi bu işin de zorlukları var tabi, öncelikle bu işi yapmak için insanın hayvanları çok sevmesi ve merhametli olması lazım. Mesela ben sabahları ilk uyandığımda beni bekleyen hayvanlarımı düşünürüm. Her sabah saat 7’de kalkarım, hemen hızlıca kahvaltımı yapıp hayvanlarıma yem vermeye gidiyorum. Günde 3 öğün yem veriyorum. Kısaca hayvanlarıma gözüm gibi merhametle bakıyorum. Böylelikle geceleri daha huzurlu ve içim ferah bir şekilde uyuyorum.. Yarının verdiği güzel umutlarla uyanmak için” ifadelerini kullandı.

DÜNYAYLA BAĞLANTILARI KESİLİYOR

Köyde kış şartlarının çok sert geçtiğini, her sene 4 metreye yakın kar yağdığını dile getiren Özer; “Buradaki kışın 4 ayı çok zor geçiyor. Bulunduğum köyde her sene 4 metreye yakın kar yağıyor. Dağlık alan çok olduğu için ulaşımda sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca çığ tehlikesi de var. Her sene aynı olduğu için tedbirlerimizi önceden alıyoruz. Kış gelmeden hayvan yemimizi, ilk yardım ilacımızı sonbaharda temin ettikten sonra köye kapanıp, kaderimizi beklemeye başlıyoruz” dedi.

Kaynak: NİRGÜL UYSAL