Şemdinli’de şiddetli rüzgar ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Gece boyunca devam eden ve zaman zaman şiddetlenen sağanak yağış ve fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi, araçlar zarar gördü ve elektrik hatlarında hasar oluştu. Fırtınada Şemdinli’ye bağlı Yukarı Kayalar Köyü’nde, ağaçlar köklerinden sökülürken Derecik’e bağlı Gelişen Köyü’nde ise dolu ve fırtınadan dolayı bazı evlerin çatıları uçtu ve araçlar zarar gördü.
Şemdinli’de görev yapan gazeteci Azer Demir’e ait otomobilin üzerine de demir bariyerler düşerek maddi hasara neden oldu.
Aracını eski kaymakamlık bahçesi girişindeki Nimet Öz Caddesi üzerinde park ettikten sonra evine gittiğini belirten Demir, “İlçemizde etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle aracımı park ettiğim eski kaymakamlık binası girişindeki istinat duvarının üzerindeki çelik tel ve demir çubuklardan yapılan bariyerler maalesef şiddetli fırtınanın etkisiyle aracımın üzerine düştü. Yaşanan olay sonucunda aracımda maddi hasar meydana geldi. Olayın gece yaşanması ve o sırada kimselerin olmaması bir faciayı önledi. İlgili yetkili kurumlara konu hakkında bilgi verdim. Umarım kısa sürede mağduriyetim giderilir" dedi.