Hakkari'nin doğal güzellikleri ile ünlü Konak (Koçanıs) Köyü, sonbaharın tüm renkleriyle misafirlerini ağırlamaya başladı. Doğa severler için yeni bir doğa yürüyüşü rotası olarak popülerlik kazanan bu köy hem tarihi yapıları hem de doğanın büyüleyici manzaralarını sunuyor.
1685 yılında inşa edilen Koçanıs Kilisesi, tarihi ve kültürel öneme sahip bir yapının yanı sıra doğa severler için cazip bir doğa yürüyüşü noktası haline geldi. Kilise, geniş düzlükler ve kayalıklarla çevrili bir vadide bulunuyor ve özellikle yapının dış cephesinin düzgün kesme taş ile inşa edilmiş olması dikkat çekiyor. Cephenin üst kesiminde ise bir Süryanice kitabe bulunuyor. Konak (Koçanis) Köyü'nde yer alan ve Süryaniler için büyük bir öneme sahip olan bu kilise, 1914 yılına kadar inanç merkezi olarak kullanılmıştır. Ancak zaman içinde tahribata uğramış ve bakımsız kalmıştır. Şimdi ise doğa severler için cazip bir trekking rotası olarak yeniden hayat bulmuştur.
Hafta sonlarını bu tarihi alanda geçiren doğa severler, burada yaşadıkları deneyimleri ölümsüzleştirerek sosyal medya hesaplarında paylaşıyorlar. İz Doğa Sporları Kulübü üyelerinden Kemal Özdemir, Koçanis Kilisesi'nin muhteşem bir trekking rotası haline geldiğini söylüyor ve bu bölgenin doğal güzellikleri ve tarihi kültürel yapısıyla insanları cezbettiğini belirtiyor. Hakkari'nin birçok turizm rotası olduğunu ancak buranın ayrı bir atmosfere sahip olduğunu ifade ediyor.
Ancak, burada bazı doğa tahribatlarının yaşandığını dile getirerek yetkililerden Nasturi Kilisesinin restore edilerek turizme kazandırılması ve doğa tahribatlarına karşı önlemler alınmasını talep ediyor.