HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

resit-guldal-002.pngHakkari’de çetin geçen kış şartlarından dolayı Merzan Futbol Sahası kardan kapanıyordu.  Kar nedeniyle maçların oynanmadığı sahada kentte spor kulüpleri büyük zorluklar çekiyordu.  Maçların değişik illere alınması takımlara ulaşım ve konaklama gibi maddi, taraftarsız sahada maça çıkma gibi manevi açıdan problemleri beraberinde getiriyordu.  

İnsan gücü ile temizlenmesi zor ve zaman alan bu duruma son verildi.  Futbol sahası artık Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile alınan kar küreme aracı ile temizlenecek. Hakkari’ye kazandırılan kar küreme aracı Merzan Futbol Sahası’nda kar temizleme çalışmalarında kullanılmaya başlandı.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile kar küreme aracı aldıklarını belirtti. İnsan gücü ile kar temizlemenin çok zor olduğunu ifade eden Güldal, “ Amatör ligde 12 takımımız var. Ayrıca TFF  Kadınlar 1’inci ligde mücadele eden Hakkarigücü Kadın Futbol Takımımız var.  Türkiye’nin çeşitli kentlerinde İstanbul, İzmir, Gaziantep, Karadeniz’den Hakkari’ye gelip Hakkarigücü Kadın Futbol Takımımız ile maç yapmaya gelen takımlar var. Hakkari’de kış şartları zor. Yaklaşık 1-1,5 metre kar yağışı meydana geliyor. Ve gerçekten sahamızda bu karı insan gücüyle temizleme çok zor oluyor. Biz de bu anlamda bir tane kar küreme aracı Bakanlığımızın destekleri ile aldık. Aldığımız kar küreme aracımız şuan futbol sahamızda kardan temizleniyor. Futbol sahamız temizlendikten sonra artık futbolcularımız, kulüplerimiz, sporcularımız burada faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam edecekler. Ben bizlere bu desteği veren bakanlığımıza teşekkür ediyorum.”

kar-kureme-araci-(2).jpg

kar-kureme-araci-(1).jpg

kar-kureme-araci-(3).jpg

kar-kureme-araci-(5).jpg

kar-kureme-araci-(4).jpg

Editör: Haber Merkezi