Hakkari’de Newroz kutlamaları başladı
Hakkari’de Newroz kutlamaları başladı
İçeriği Görüntüle

HAKKARİ-Yapılan açıklamada, 25 Mart Çarşamba günü (bugün) sabah saatlerinden itibaren Hakkari ve çevrelerinde etkili olacak yağışların, özellikle 1800 metre ve üzeri rakımlarda yoğun kar şeklinde görüleceği belirtildi. Yer yer kar kalınlığının 5 ila 20 santimetre, bazı bölgelerde ise 20 santimetrenin üzerine çıkabileceği ifade edildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkililer, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksama, düşük rakımlı bölgelerde sel ve su baskını, yüksek kesimlerde ise tipi, buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Uyarının 25 Mart 2026 saat 06.00’da başlayıp aynı gün 23.59’a kadar etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle sürücülerden buzlanma ve görüş mesafesi düşüşüne karşı dikkatli olmaları istendi.

Muhabir: Serdar SEVİ