Hakkari’de son zamanlarda hanelere giren et miktarında ciddi bir düşüş yaşanırken et fiyatları da günden güne bir yükseliş var.

Kentte hem besicilik hem de kasaplık Genç Girişimci Orhan Karagöz Bulak Mahallesi Kayacan Caddesi Fakülte Derslikleri karşısında kendisine ait kasap dükkanında kırmızı eti piyasa fiyatının altında satıyor.

Ramazan öncesi piyasada yüksek fiyatlara satılan dana eti Karagöz kasabında 450, kemikli et ise 400 liraya satılıyor.

Karagöz, et fiyatların cep yaktığı ramazan öncesi başlattığı kampanya sayesinde Türkiye'nin en ucuz etini sattığını kaydetti.

Karagöz, kendi köyünde beslediği küçükbaş hayvanları Mezbahanede kestirdiğini belirterek, “Hakkari’de 10 yıldır kasaplık yapıyorum. Şuan et fiyatları baya yüksek olduğundan dolayı millet şikayetçi ama yine en makul fiyat bizde. Biz üretip sattığımız için şuan kemikli eti 400 liradan satıyoruz.  Ciğer, kelle, işkembe ne isterseniz bizde mevcut ve tüm çeşitlerimizin fiyatı 400 lira” diye konuştu.

Meteorolojiden Hakkari için 2 günlük uyarı Meteorolojiden Hakkari için 2 günlük uyarı

Ramazan ayı boyunca eti indirimli fiyatla satacağını kaydeden Karagöz, sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu bunun için de kırmızı et tüketmenin bir gereklilik olduğunu söyledi.

Muhabir: Zeki Dara