Hakkari'de da okul servislerinden okul çevrelerine kadar sıkı denetimler yapılacak.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi İçişleri Bakanlığı genelge yayımladı. Hakkari'de de uygulanacak tedbirler kapsamında okul servis araçları, şoförler ve rehber personele yönelik kontroller artırılacak. Okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik ekipleri görev alacak, yaya geçitleri ve hız kuralları sıkı denetlenecek.

Genelgeye göre valilikler ve kaymakamlıklar, okul güvenliği ve uyuşturucuyla mücadele başta olmak üzere servis araçları ve çevre güvenliği konusunda düzenli toplantılar yapacak. Öğrencilere kişisel güvenlik, suçtan korunma, siber güvenlik ve trafik konularında eğitimler verilecek.

Başkan Yardımcısı Yaşar’a ziyaretler devam ediyor
Başkan Yardımcısı Yaşar’a ziyaretler devam ediyor
İçeriği Görüntüle

Hakkari'de daha önce başlatılan kamera sistemi çalışmaları bu yıl da devam edecek. Ayrıca internet kafeler, oyun salonları ve benzeri iş yerleri daha sık denetlenecek. Öğretmenler, veliler ve sivil toplum kuruluşları da özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda bilgilendirilecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Yeni eğitim-öğretim yılının çocuklarımız, gençlerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Güvenli bir eğitim ortamı için tüm kurumlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hamza ER