Hakkari Yüksekova nüfusuna kayıtlı Aydın ailesi çalışmak için geldikleri kent merkezinde kaldıkları yıkık dökük evde hayat mücadelesi veriyor.

43 yaşında ve astım hastası olan evin reisi Yavuz Aydın, 9 çocuğu ile birlikte kirada kaldıkları evde zor günler  yaşıyor.

Aydın, Hakkari’ye gelemeden önce Van’da çalıştığını söyledi.

Birkaç arkadaşın kedisinin tornacı mesleğinde çalışmak üzere kente çağırıldığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti.

‘’ Astım hastasıyım. Geçimimi sağlayacak hiçbir işim yok. 12 nüfusumu nasıl geçindireceğimi bilemiyorum. Kalp krizi geçirdim bir süre önce. Rahatsızlıklarımdan dolayı çalışamıyorum. Kaldığım ev çok kötü. Evin her yerinde çatlaklar var. Kirada kalıyorum. Hafızlık için okuyan evladımı okuldan aldım. Evdekilere maddi anlamda yardımcı olup, kardeşlerini okutsun diye. Şuan çocuklarımdan 7 tanesi öğrenci. Ben devle yetkilerinden ve hayırseverlerde destek bekliyorum. Benin farklı düzgün bir eve çıkıp kira verecek durumum yok. Çok defa yardım için başvuruda bulundum fakat kimse bana yardımcı olmadı. Evin çökecek diye sabahlara kadar nöbet tutuyorum. Sabah 6’ya kadar uyumuyorum. Ondan sonra eşimle nöbetleşe uyuyoruz. Çocuklarım deprem korkusu evin sıkıntılı olması bizleri çok korkutuyor. Kiran şuana kadar bin TL idi bu ay o da yükselecek. Benim bunu karşılayacak gücüm yok sadece bir oğlum lokantada bulaşıkçılık yapıyor. O da erzakımıza mı ev kirasına mı yetsin ? Çocuklarımın okul masrafları zaten karşılamıyorum. Hakkari’de 5 Bin TL’den düşük ev bulmakta çok zor. İki kızım hafızlık için okuyor. Ben onları eğitimi için buradan ayrılamıyorum. Ben sayın valimizden istediğim bizlere ev bulsun. Kira ödeyecek hiçbir durumum yok. Çocuklarımın barınacağı bir yer istiyorum. Hayırseverler bana ve çocuklarıma yardımcı olsun. ‘’

Ailenin durumu ile ilgili kurum ile yapılan görüşemede ailenin Sosyal Ekonomik Destek(SED) yardım ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından gıda desteğinin aldığını öğrenildi.

Vali Çelik'ten "19 Mayıs Mesajı" Vali Çelik'ten "19 Mayıs Mesajı"

I M G 0769

Muhabir: Nirgül Uysal